Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У 15 років стала майстром спорту з важкої атлетики

До цього звання важкоатлетка йшла кілька років

Діамантова леді

У 15 років стала майстром спорту з важкої атлетики

Камінь-каширська силачка Валерія Козак не перестає дивувати спортивними здобутками. 5 лютого у місті Харкові на Чемпіонаті України серед юнаків та дівчат до 17-ти років Валерія зуміла успішно виконати норматив майстра спорту України

До цього звання важкоатлетка йшла кілька років, наполегливо тренуючись під керівництвом професійного наставника Валентина Андруся, котрий вміло загартував не лише її м’язи, а й характер. Про це інформує Діамантова леді.

Валентин Андрусь безмежно радий успіху своєї вихованки. Каже, вона зробила значно більше, ніж вимагалося, аби отримати звання майстра спорту.

Споглядаючи за тим, яких старань докладає Валерія під час кожного змагання, не перестаємо впевнюватися: характер у  неї – міцний. Дівчина чітко націлена на перемогу та постійно працює над власними помилками. Значною мірою саме ці риси допомогли нашій краянці досягти такого результату. Що було доволі непросто, бо у Харкові конкуренцію Валерії Козак склали  суперниці з досвідом, призерки багатьох вітчизняних і європейських чемпіонатів. Але їй вдалося. Навіть попри те, що виступала спортсменка у новій для себе ваговій категорії (до 55 кілограмів).

Валентин Андрусь безмежно радий успіху своєї вихованки. Каже, вона зробила значно більше, ніж вимагалося, аби отримати звання майстра спорту.

– Виступили дуже добре. Хоча вагова категорія для нас і нова, проте Валерія чітко дотримувалася всіх настанов і ми зуміли перенести попередні напрацювання у залі на поміст. Молодчинка. Проявила характер. Зазвичай спортсмени виконують норматив майстра і цього достатньо на змаганнях. А вона зібралася і підняла ще вагу. Загалом Валерії вдалося підкорити 132 кілограми: 57 кг у ривку і 75 кг – поштовх. Відповідно зайняла п’яте місце, – мовить тренер.

Telegram Channel