Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Увага! На роботу потрібен… кат!

У Шрі-Ланці не страчують з 1976 року.

Вокруг Света.

Увага! На роботу потрібен… кат!

Влада Шрі-Ланки розшукує ката через оголошення у газеті. Претендент на посаду повинен мати «високоморальний характер»

Влада Шрі-Ланки заявили про повернення смертної кари, і тепер підбирає кандидатів на посаду ката. Оголошення розмістили в ЗМІ, розповідає Вокруг Света.

Претендент на посаду повинен бути не молодший 18 років і не старший 45. Серед кандидатів проведуть конкурс. Також їх перевірять психіатри.

 Президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена анонсував скасування мораторію на смертну кару ще минулого року.

Президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена анонсував скасування мораторію на смертну кару ще минулого року. Він захоплений прикладом президента Філіппін Родріго Дутерте, який веде кровопролитну і жорстоку війну проти наркоторговців. Зараз близько 5000 чоловік були вбиті на Філіппінах у результаті нарковоєн.

Сірісена надзвичайно стурбований проблемою поширення наркотиків. Зараз, в тюрмах країни знаходяться 25 осіб, яких засуджено на довічне ув'язнення за злочини, пов'язані з наркотиками. Загалом на довічний термін засуджено 436 осіб.

У Шрі-Ланці не страчують з 1976 року. Довічний термін злочинці отримують за вбивства, зґвалтування і наркоторгівлю. Останній кат пішов з посади у 2014 році.

Правозахисні організації виступають проти смертної кари. Вони вважають, що скасування мораторію спровокує сплеск насильства.

Telegram Channel