Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Православні найбільшого села на Волині вирішували, чи переходити до української церкви

На збори до раківліського храму прийшло до півтисячі вірян.

Фото: rayon.in.ua.

Волинь-нова

Православні найбільшого села на Волині вирішували, чи переходити до української церкви

На Камінь-Каширщині друга церковна громада має намір перейти до ПЦУ

Селяни вирішили провести збори релігійної громади повторно.
Селяни вирішили провести збори релігійної громади повторно.

 У неділю, 17 лютого, у селі Раків Ліс Камінь-Каширського району відбулися збори релігійної громади, пише rayon.in.ua.

Селяни зібралися, аби вирішити питання приєднання місцевого храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці до ПЦУ. Попередньо одні парафіяни церкви збирали підписи за перехід у Православну церкву України, а інші за те, щоб залишитися в УПЦ.

Цієї неділі на збори до раківліського храму прийшло до півтисячі вірян, аби врешті вирішити питання приєднання до ПЦУ. Спочатку селяни спробували голосувати, піднімаючи руки. Потім намагалися висловити свою позицію, розділившись на дві частини: по одну сторону від церкви – прихильники ПЦУ, по іншу – УПЦ. Однак порахувати голоси так і не вдалося.

Настоятель церкви Миколай Смолярчук зазначив, що готовий підтримати рішення громади.

Можливо, тому, що людей зібралося дуже багато і це було нереально зробити таким чином. А, можливо, і тому, що серед них були такі, що не хотіли відкрито займати якусь позицію, та такі, що не є прихожанами даного храму.

Місцеві священики, які були присутні на зборах, не втручалися у те, що відбувалося на церковному подвір’ї. Лише коли люди попросили, священослужителі висловили власну думку. Клірик храму отець Ростислав однозначно висловився, що переходити до ПЦУ він не має наміру. А настоятель церкви Миколай Смолярчук зазначив, що готовий підтримати рішення громади.

Таким чином, оскільки переважної більшості голосів на зборах так і не вдалося зафіксувати за перехід в ПЦУ, селяни вирішили, як розповідає сільський голова Володимир Ніщик, провести збори релігійної громади повторно.

 

Telegram Channel