Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Поліція Волині зареєструвала 58 ймовірних порушень виборчого законодавства

 За дев’ятьма повідомленнями поліцейські склали адміністративні протоколи.

Фото: tyzhden.ua

Волинь-нова

Поліція Волині зареєструвала 58 ймовірних порушень виборчого законодавства

Більшість із них стосуються можливих порушень проведення передвиборної агітації, підкупу виборців, пошкодження агітаційних матеріалів

 За дев’ятьма повідомленнями поліцейські склали адміністративні протоколи.

Співробітники ГУНП у Волинській області проводить ретельну перевірку за всіма повідомленнями щодо можливих порушень виборчого законодавства. Зокрема, 45 повідомлень розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». У більшості з них інформація не підтвердилася. За дев’ятьма повідомленнями складено адміністративні матеріали. Зокрема, за повідомленням, що стосувалося ймовірного підкупу виборців у Ратнівському районі, складено адмінматеріали за завідомо неправдивий виклик поліції ( ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення). П’ять адмінпротоколів складено за ознаками правопорушень, передбачених ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Такі правопорушення були виявленні в Луцьку та селищах Любешів, Рожище та Стара-Вижівка. Під час патрулювання поліцейські в селищі Шацьк виявили агітаційний намет одного із кандидатів у Президенти України, встановлений в забороненому для агітації місці. За цим фактом складено адмінматеріали за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За повідомленням про порушення порядку поширення результатів опитування громадської думки складено адмінпротокол за ст. 212-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення порядку опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів. Також, за повідомленням про незаконно розміщений у Луцьку агітаційний матеріал одного із кандидатів поліцією складено адміністративні матеріали за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів. Усі адміністративні матеріали скеровані до судів, за двома з них уже ухвалено рішення.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України повідомляти про це на оперативну лінію «102».

Нагадаємо, що у Шацькому районі суд визнав жителя Луцька винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 212-14 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу.  Крім того, у райцентрі Рожище до адмінвідповідальності притягнуто місцеву жительку за ст. 212-20 КУпАП. Йдеться про порушення порядку опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів. За чотирма повідомленнями перевірка триває.

Поліція Волині також нагадала громадянам окремі вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборної агітації та відповідальність за їх порушення.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України повідомляти про це на оперативну лінію «102».

Сектор комунікації поліції Волинської області.

Telegram Channel