Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Методи російських спецслужб на Волині: залякування, підпали храмів, атаки на житло…

Ні для Путіна, ні для Кіріла незалежної України не існує.

Фото: www.dw.com

Волинь-нова

Методи російських спецслужб на Волині: залякування, підпали храмів, атаки на житло…

Так російські терористи планували сіяти міжрелігійну ворожнечу у нашому краї

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що кремлівські спецслужби планували провокації щодо 19 храмів та їхніх священнослужителів в шести областях України. 5 з цих об’єктів знаходяться у Волинській області.

Атаці мали піддатись: храм Миколи Чудотворця (Луцьк), Костел (смт Маневичі), Костел Пресвятого Серця Ісуса Христа (Ківерці), Каплиця Вознесіння Господнього (Горохів), Луцька релігійна громада прогресивного іудаїзму. Тобто, кремлівські посіпаки хотіли нападати у Волинській області як на православні святині, так і на католицькі та юдейські організації. В інших областях, зокрема, у Львові, об’єктом нападок повинна була стати ще й вірменська церква.

Атаці мали піддатись: храм Миколи Чудотворця (Луцьк), Костел (смт Маневичі), Костел Пресвятого Серця Ісуса Христа (Ківерці), Каплиця Вознесіння Господнього (Горохів), Луцька релігійна громада прогресивного іудаїзму.

 У російських документах, які продемонстрували в СБУ, передбачено два етапи розбурхування ворожнечі. Перший – це залякування через телефонні дзвінки та у соціальних мережах від імені представників патріотичних організацій. На Волині, наприклад, серед інших терористи планували діяти від імені Богдана Климчука – за їхньою версією, «керівника штабу Самооборони майдану Волині». Російські спецслужби мали намір залякувати, зокрема, прес-секретаря Волинської єпархїі УПЦ Московського патріархату Олега Точинського. При цьому фальшиві патріоти повинні були вимагати від нього виїхати з України, при цьому використовуючи фото та відеоматеріали, які містять сцени убивств та знущань.

Другий етап передбачав підбурювання до провокацій та їхнє здійснення. Мала бути підпалена синагога та розмальована свастикою. «Напади також повинні бути здійснені на житло активістів», - йдеться у кремлівському документі. Єврейські організації планувалось атакувати не тільки на Волині, а й у Донецькій та Одеській областях.

Як бачимо, для Кремля в Україні нема своїх та чужих. Задля досягнення власних цілей Москва використовує усіх. А мета у неї одна – знищення української державності та України як такої.

Telegram Channel