Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Більше 21 мільйона гривень військового збору сплатили у січні волиняни

Внесок волинян на підтримку національної армії збільшився

Волинська ДФС

Більше 21 мільйона гривень військового збору сплатили у січні волиняни

На обороноздатність країни в області мобілізовано на 19 відсотків коштів більше проти січня 2018 року

Волиняни, котрі отримують легальну зарплату, у січні 2019 року сплатили до держбюджету 21,2 мільйони гривень військового збору. Таким чином, на обороноздатність країни в області мобілізовано на 19 відсотків  коштів більше проти січня 2018 року, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

  «Коли йдеться про незалежність держави та безпеку кожного з нас, питання високої податкової культури та активної громадянської позиції не потребує особливих аргументів – українська армія повинна мати достатньо коштів для захисту країни. Тож, від позиції працедавців, які виконують функцію податкового агента в питанні нарахування і сплати військового збору із зарплати, значною мірою залежить фінансування оборонної галузі. Приємно відзначити, що більшість суб’єктів господарювання Волині – свідомі того, як важливо нині працювати легально, уникаючи фактів «тіньової» зайнятості», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. 

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, використання неоформленої належним чином робочої сили не лише мінімізує податки до бюджету, а й позбавляє найманих працівників соціальних гарантій.

«Держава гарантує кожному, хто працює легально, певні соціальні стандарти. Тому спроби оптимізувати податки через так званих трудових нелегалів - серйозне порушення закону та позбавлення права на соціальний захист найманих працівників. Такі факти не мають права на існування в суспільстві, що прагне досягнути європейських стандартів якості життя», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: за підсумками січня 2019 року найбільшу суму військового збору сплачено у м. Луцьку – 9,6 мільйона гривень, на території Луцького району – 1,7 мільйона гривень, у м. Ковель – майже 1,2 мільйона гривень,, у м. Нововолинськ – понад 1 мільйон гривень. у м. Володимир-Волинський -966 тисяч гривень військового збору. 

Джерело: Сектор комунікацій  ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel