Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Подивилася «Все буде добре» – і стала миловаром

Пані Ірина розповідає, що найчастіше замовляють мило у формі серця.

ФОТО: Сергій ГУСЕНКО.

Подивилася «Все буде добре» – і стала миловаром

Незвичне хобі – виготовлення мила – нещодавно опанувала жителька села Довжиця Ірина Деркач

Пані Ірина не так давно закінчила Ківерцівський медичний коледж, перед декретною відпусткою ще встигла півроку попрацювати фельдшером у Великій Яблуньці.

– Як, напевно, і більшість молодих мамочок, я почала шукати хоча б якийсь приробіток, аби бути корисною своїй сім’ї, – розповідає Ірина Деркач. – Багато чого перепробувала: переглядала в Інтернеті рекламу, намагалась займатись дропшипінгом та Орійфеймом. Та одного разу натрапила на передачу «Все буде добре», де розповідалось про домашнє миловаріння.

  Чоловікові дарує різні сюрпризи – мило–скраб із додаванням активованого вугілля, а також різні смачні несподіванки, як–от мотоцикл із цукерок, і навіть трактор.

Трактор "Рошен" своїми руками створила пані Ірина для коханого.
 

Захопившись цією ідеєю, жінка ретельно вивчила дане питання на різних Інтернет-сайтах та незабаром мала усе необхідне, аби спробувати себе у ролі миловара.

– Щоб виготовити такий продукт в домашніх умовах, потрібно мати мильну основу (білу та прозору), форми (силіконові чи пластикові), барвники (спеціальні або харчові), ароматизатори (харчові чи ефірні масла), а також спирт, піпетки, дерев’яні палички, ніж. Розплавлення мильної основи можна робити на водяній бані або в звичайній мікрохвильовці, – ділиться майстриня.

Хоча Ірина цією справою займається лише кілька місяців, процес виготовлення знає досконало. Особливо попереджує про обережність із ефірними маслами через ймовірні алергічні реакції.

– Замовлень ще не так багато як би хотілось, але найчастіше замовляють мило у формі серця, – каже моя співрозмовниця. – До речі, хочу придбати нові форми для виготовлення мила до 8 Березня.

І мотоцикл із цукерок - коханому чоловікові!
 

Підтримує пані Ірину у цьому починанні чоловік Андрій Миколайович, який працює трактористом Маневицького торфобрикетного заводу. За це жінка дарує йому різні сюрпризи – мило–скраб із додаванням активованого вугілля, а також різні смачні несподіванки, як–от мотоцикл із цукерок, і навіть трактор.

Як з’ясувалося, господиня має ще безліч талантів. Робить вироби із бісеру та вишиває ним, виготовляє різні витвори із пластикових пляшок тощо, але про це якось іншим разом.

Сергій ГУСЕНКО. Фото автора та з архіву Ірини Деркач.

 
Telegram Channel