Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Іваничах священики УГКЦ говорили з вірянами про соціальне служіння

Систематичне й координоване парафіяльне соціальне служіння – одна з основних місій Церкви

Карітас-Волинь

В Іваничах священики УГКЦ говорили з вірянами про соціальне служіння

МБФ «Карітас України» у партнерстві з Catholic Relief Services реалізує проект щодо розвитку парафіяльного соціального служіння УГКЦ, метою якого є започаткувати традицію допомоги людям, які з тих чи інших причин опинилися у складній життєвій ситуації

Цими днями у Парафії Стрітення Господнього УГКЦ смт. Іваничі відбулася друга зустріч у межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні», яка реалізується за підтримки МБФ Caritas Ukraine та Відділу Соціальне служіння УГКЦ.

До 1946 року Українська Греко-Католицька Церква була найбільшою та найорганізованішою структурою українців, яка відігравала важливу соціальну роль, реалізуючи соціальні програми в сфері охорони здоров’я, освіти, праці з дітьми і молоддю та багато інших. 

Директор ВОБФ «Карітас – Волинь» отець Володимир Кметь розповів, що таке соціальне служіння та суть, власне, соціального служіння УГКЦ. Крім цього, присутні у храмі дізналися, що наша Церква здійснювала соціальне служіння потребуючим впродовж всієї своєї багатолітньої історії, як на парафіяльному, так і на монастирському рівнях, особливо в часи поневірянь, воєнні та повоєнні періоди. До 1946 року Українська Греко-Католицька Церква була найбільшою та найорганізованішою структурою українців, яка відігравала важливу соціальну роль, реалізуючи соціальні програми в сфері охорони здоров’я, освіти, праці з дітьми і молоддю та багато інших. 

Завершилася зустріч переглядом та обговоренням відео «Соціальне служіння УГКЦ».

Джерело: Карітас-Волинь
Telegram Channel