Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Скільки сільгоспземель використовують у Рожищенському районі?

Володимир Нікітін поінформував про стан земель сільськогоподарського призначення в районі.

http://rozhadm.gov.ua/1new/item/6576-holova-raiderzhadministratsii-provela-cherhovu-aparatnu-naradu

Скільки сільгоспземель використовують у Рожищенському районі?

Про стан використання земель сільськогосподарського призначення на території району йшлося під час наради в райдержадміністрації

Голова райдержадміністрації Інна Гайворонська провела апаратну нараду, в якій взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі, інформує Рожищенська РДА.

Про стан використання земель сільськогосподарського призначення на території району проінформував Нікітін Володимир Якович – начальник відділу земельних відносин, екології та розвитку сільських територій управління регіонального розвитку райдержадміністрації.

Свою діяльність в районі проводять понад 30 сільськогосподарських товаровиробників, у користуванні яких знаходиться 21,2 тиссячі га, з орендодавцями укладено близько 10 тисяч договорів оренди на земельні частки (паї).

Посадовець повідомив, що земельний фонд Рожищенського району складає 92,8 тисячі га, з них 74,4 тисячі га або 80 відсотків займають сільськогосподарські угіддя, що свідчить про високий рівень сільськогосподарського освоєння земель. Свою діяльність в районі проводять понад 30 сільськогосподарських товаровиробників, у користуванні яких знаходиться 21,2 тиссячі га, з орендодавцями укладено близько 10 тисяч договорів оренди на земельні частки (паї),  360 договорів оренди на невитребувані паї, 20 договорів оренди на землі державної власності.

Створення конкуренції в напрямку залучення земель до використання та обробітку сприяло поступовому підвищенню орендної плати з 3 відсотків до 5-6 відсотків від вартості нормативно-грошової оцінки земель. Аграрії добросовісно виконують взяті на себе договірні зобов’язання, а селянин отримує додатковий зиск від свого права власності на землю.

Однак, актуальними питаннями, що потребують спільних дій органів влади та місцевого самоврядування залишаються забезпечення систематичного контролю за використанням земель комунальної власності та проведенні систематичного моніторингу виконання договірних зобов’язань орендарями по виплаті  орендної плати за використання земельних часток (паїв) та сплати відповідно податку з доходів фізичних осіб, - підсумував Володимир Нікітін. 

Telegram Channel