Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Мріє, не зрадь...» (Фото, відео)

Конкурс читців поезії Лесі Українки.

Фото: Олександра ПІЛЮКА.

«Мріє, не зрадь...» (Фото, відео)

Свято поезії було приурочене до 148-ї річниці від дня народження Патронеси вишу

«Мріє, не зрадь...» – таким був девіз конкурсу читців поезії Лесі Українки, який відбувся в бібліотеці Східноєвропейського національного університету, що з честю носить ім’я великої української Поетеси.

 
 

 

  Багате і розмаїте бачення творів Лесі Українки явили того дня студенти різних факультетів – зокрема біологічного (Анастасія Трохимчук, Оксана Ніспельська), історії, політології та національної безпеки (Артем Кукса, Світлана Оніга), культури і мистецтв (Лілія Снітко), хімічного (Анна Конах), педагогічної освіти та соціальної роботи (Оксана Грицак, Анастасія Герасимчук, Олена Малишевська), інформаційних систем, фізики та математики (Інна Мосійчук, Галина Ващук), юридичного (Ангеліна Білецька, Ірина Одіон), географічного (Вікторія Горбач) і, ясна річ, факультету філології та журналістики (Владислав Король, Наталія Марчук, Маргарита Борейко). Окрім власне читання поезій Лесі Українки, були ще номінації “Авторська поезія” (вірші студентів, присвячені Поетесі) і “Співана поезія” (виконання пісенних творів на вірші Лесі Українки).

 
 
 

 Питання про вибір найкращих, яке стояло перед журі у складі працівника відділу зв’язків із громадськістю, літературного критика, члена Національної спілки письменників України Ігоря Ольшевського (голова), художнього керівника Центру культури і дозвілля Лесиного вишу, співачки Олени Гапонюк, кандидата філологічних наук, доцента кафедри соціальних комунікацій, заступника декана факультету філології та журналістики, поетеси, членкині НСПУ Наталії Шульської і згаданої вже Світлани Кресак було непростим, позаяк для прекрасного меж немає.

І все ж за підсумками виступів володаркою Гран-прі стала студентка І курсу хімічного факультету Анна Конах. 

І все ж за підсумками виступів володаркою Гран-прі стала студентка І курсу хімічного факультету Анна Конах. Перші місця посіли Маргарита Борейко (факультет філології та журналістики, І курс), Оксана Грицак (факультет педагогічної освіти та соціальної роботи, І курс), окрім того переможцями стали Анастасія Герасимчук (у номінації “Авторська поезія” – за вірш “Натхненна”), першокурсниця факультету педагогічної освіти та соціальної роботи Олена Малишевська (в номінації “Співана поезія”, за виконання власної пісенної версії вірша “Давня весна”) – у цих дівчат не було конкурентів.

 
 

  Другого призового місця удостоїлися студентка І курсу факультету культури і мистецтв Лілія Снітко та першокурсниця юридичного факультету Ангеліна Білецька, третього – студент ІV курсу факультету філології та журналістики Владислав Король та студентка І курсу юридичного факультету Ірина Одіон. Спеціального призу журі удостоєні студентка І курсу факультету інформаційних систем, фізики та математики Галина Ващук та третьокурсниця біологічного факультету Олена Ніспельська.

Максим КИРИЛЕНКО.

Джерело: СНУ ім. Лесі Українки
Telegram Channel