Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Як вибрати об’єм рюкзака

У поході головне не нашкодити своєму здоров'ю.

lim.ua

Як вибрати об’єм рюкзака

Від зваженого вибору залежатиме комфорт нашої подорожі

Купуючи рюкзак, зверніть увагу на об’єм. Це один з головних критеріїв вибору. Залежно від об’єму, вказується максимальна вага поклажі. Також цей показник лежить в основі класифікації рюкзаків. Вони бувають:

маленький рюкзак (в межах 10-30 л) – міський. Його зручно використовувати замість сумочки або барсетки. Речі складені і руки вільні;

середній – (до 60 л) хороший для походу за місто в вихідний день;

великий (до 130 л) – для професійного туризму і тривалих походів.

Чоловікам рекомендуються рюкзаки для походів від 80 до 130 літрів, жінкам - 65-80 літрів.

Крім базових характеристик, є рекомендації підбору рюкзака за віком:

20-50 л – до 14 років;

30-80 л – 15-17 років.

Для дорослих чоловіків і жінок – свої вагові критерії. Стать людини впливає на вибір рюкзака, оскільки середньостатистичний чоловік піднімає відчутно більшу вагу, ніж жінка. Чоловікам рекомендуються рюкзаки для походів від 80 до 130 літрів, жінкам - 65-80 літрів.

Довжина спини - додатковий фактор у визначенні розміру. Відстань від 7-го шийного хребця до попереку (і місця перетину дна рюкзака) і є його довжиною. Якщо довжина спини до 38 сантиметрів, підійде дуже маленький розмір (XS), для 41-43 см – маленький (S), для 43-48 см – середній (M / R), від 51 см – великий (L).

Який об’єм рюкзака вибрати для походу?

Найбільш затребувані рюкзаки для походів на 70-75 літрів. Зазвичай їх вага зі спорядженням НЕ перевищує позначку в 15 кг, а відповідно – вони зручні і негроміздкі. Бо якщо для міського рюкзака, крім комфорту, важлива естетика, то в цьому випадку робіть ставку на практичність.

Більше порад щодо вибору рюкзаків ви зможете дізнатися на LIM.UA.

Telegram Channel