Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У день народження Лесі Українки опублікували перший трейлер фільму про відому поетесу

Роль Лесі Українки виконує молода українська акторка Дар’я Полуніна.

НВ

У день народження Лесі Українки опублікували перший трейлер фільму про відому поетесу

До дня народження Лесі Українки команда фільму, яка знімає стрічку про відому поетесу, презентувала перший тизер майбутнього байопіка під робочою назвою «Леся Українка. Узлісся»

У сюжеті тизеру відображено один з найдраматичніших етапів у долі поетеси – час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя. Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, однієї жахливої ночі, вона написала одну з своїх відомих поем «Одержима», повідомляє НВ.

У майбутньому фільмі, як і в тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки. Ми всі звикли до портрета на шкільній стіні та сухих фактів, які викладали нам вчителі літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, із глибокими почуттями.

У відео Леся опиняється у найтрагічнішому моменті свого життя, але знаходить в собі сили, щоб перетворити горе і біль втрати на глибинну та дуже проникливу творчість. Багато дослідників кажуть, що саме ці події стали переламним моментом у її житті, який дав новий поштовх, після котрого її поезія стала більш зрілою, глибокою, драматичною та принесла світове визнання.

«У майбутньому фільмі, як і в тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки. Ми всі звикли до портрета на шкільній стіні та сухих фактів, які викладали нам вчителі літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, із глибокими почуттями. Ми відтворимо образ справжньої жінки-енігми, розповімо про всі містичні та контроверсійні повороти її долі», – розповіли продюсери фільму Юлія Сінькевич та Марія Москаленко.

Роль Лесі Українки виконує молода українська акторка Дар’я Полуніна.

«Дар’я дуже неординарна акторка, на яку чекає велике майбутнє. З першого погляду я зрозуміла, що вона чудово впорається з роллю Лесі Українки», – розповіла режисерка байопіку Нана Джанелідзе.

Зйомки тизера проходили у Києві – у Голосіївському парку та у декораціях однієї із фотостудій. Сценарій та концепція тизера розроблені Наною Джанелідзе, художником-постановником став Юрій Ларіонов. Ідея реалізована продакшн-компаніями JS Films та FX Films.

Нагадаємо, зйомки байопіка про Лесю Українку було підтримано Українським культурним фондом.

 

Telegram Channel