Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Турійщині було вбито два вовка (Фото)

Вполювали два вока.

Турійські Новини Журнал.

На Турійщині було вбито два вовка (Фото)

Через сезонне нашестя вовків у волинських лісах мисливські приватні господарства та громадські товариства влаштовують облави на хижаків

Нині ніхто достеменно не знає, скільки вовків бродить хащами і лісами району.

Переважно городяни закликали ледь не вбивати вовків (бо вони "милі"). Натомість селяни, надто ті, які мешкають по сусідству з агресивними хижаками, навпаки закликають мисливців і надалі нищити вовків.

Не потрібно звинувачувати мисливців, які рятують волинську фауну від кровожерливих хижаків, котрі без необхідного врегулювання популяції здатні зжерти всю живність у лісах і навколишніх селах.

Для прикладу, вовку на день потрібно від 3 до 7 кілограм м’яса. Для зграї - козуля, яка зазвичай важить до 25 кілограмів, − це денна норма. Хижак здатен на рік знищити до 75-85% приплоду оленя, козулі, дикої свині, зайця.

Натомість вполювати вовка – надзвичайно важка справа, бо сполоханий сіроманець розумний і хитрий швидко змінює ареал.

Загалом у харчуванні вовка козуля займає понад 20%, олень – до 16%, дика свиня – 11%, значно менше заєць – 4%. Не важко вирахувати втрати звірини. Натомість вполювати вовка – надзвичайно важка справа, бо сполоханий сіроманець розумний і хитрий швидко змінює ареал.

Згадаймо повоєнні часи, коли Волинь буквально тероризували сотні зграй вовків. Влада скликала цілі загони мисливців. Але врегулювати популяцію хижака вдалося лише через 15 років.

Не дивно, що закон не забороняє стріляти вовків без жодних дозволів у будь-який день сезону полювання.

В 2017 році за 10 км від Волині в білоруському селі Повиттє, Кобринського району, хижаки десяток разів атакували сільські обійстя.

Вовки роздерли всіх собак, передушили кіз і дісталися свинарників. Люди просили тамтешню владу негайно спорядити мисливські загони для відстрілу зграй хижаків.Дійшло до того, що дороги, якими діти ходили до школи патрулювали.

До слова, краще говорити і коментувати, ніж зустрітися з вовком віч-на -віч.

 
 
 
 

 

Джерело: Турійські Новини Журнал


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel