Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рожищенських орендарів ставків попередили, щоб не морили рибу

Орендарів ознайомили з методичними рекомендаціями щодо надання в користування на умовах оренди водних об’єктів.

rozhadm.gov.ua

Рожищенських орендарів ставків попередили, щоб не морили рибу

У Рожищенській районній державній адміністрації відбулася нарада з питань організації та впорядкування ведення господарської діяльності на водних об’єктах району

Участь в нароаді взяли голова райдержадміністрації Інна Гайворонська, начальник відділу земельних відносин, екології та розвитку сільських територій управління регіонального розвитку райдержадміністрації Володимир Нікітін, орендарі водних об’єктів району, головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Віталій Хвостюк та начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Волинського рибоохоронного патруля Олександр Климнюк. Про це повідомляє Рожищенська РДА.

Учасниками наради розглянуто зміни до Водного та Земельного кодексів України та обговорено практичне застосування норм Закону України «Про аквакультуру». Орендарів ознайомили з методичними рекомендаціями щодо надання в користування на умовах оренди водних об’єктів, розташованих на території району.

Орендарям водних об’єктів нагадали про відповідальність за порушення правил рибальства, про дотримання природоохоронного законодавства в прибережних смугах та дотримання ветеринарно-санітарних вимог в рибогосподарських водних об’єктах. 

Під час наради обговорили питання організації проведення попереджувальних заходів щодо недопущення заморних явищ в зимовий період на рибогосподарських водних об’єктах району. Також орендарям водних об’єктів нагадали про відповідальність за порушення правил рибальства, про дотримання природоохоронного законодавства в прибережних смугах та дотримання ветеринарно-санітарних вимог в рибогосподарських водних об’єктах.

За результатами наради прийнято відповідні рішення. Зокрема, орендарям водних об’єктів району рекомендовано привести у відповідність документи на користування водними об’єктами відповідно до чинного законодавства України, дотримуватись норм зон аквакультури (рибництва) та зональної рибопродуктивності по Волинській області.

Telegram Channel