Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Державний зрадник перебуває під вартою

Чоловіка було затримано під час спроби перетину державного кордону.

Pixabay

Державний зрадник перебуває під вартою

Прокуратурою Рівненської області за результатами досудового розслідування, яке здійснював слідчий відділ управління Служби Безпеки України, затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного жителя міста Маріуполь Донецької області, який обвинувачується у державній зраді шляхом надання країні-агресору допомоги у проведенні підривної діяльності проти України (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України)

За повідомленням прес-служби прокуратури Рівненської області, на підставі зібраних доказів, зокрема, встановлено, що неодноразово судимий за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів чоловік, перебуваючи на території Російської Федерації, погодився за винагороду надавати співробітникам її спецслужб допомогу в проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності і недоторканності, а також обороноздатності нашої держави.

Чоловік прибув у 2016 році на територію України з наданим йому списком осіб з числа діючих і колишніх військовослужбовців, яких мав схилити до співпраці із спецслужбами країни-агресора, а у випадку відмови – фізично ліквідувати.

Виконуючи злочинні завдання, чоловік прибув у 2016 році на територію України з наданим йому списком осіб з числа діючих і колишніх військовослужбовців, яких мав схилити до співпраці із спецслужбами країни-агресора, а у випадку відмови – фізично ліквідувати.

У вересні 2016 року чоловік на Рівненщині від імені своїх кураторів вступив у контакт з одним із колишніх військовослужбовців, спонукаючи його до державної зради, і, виконуючи поставлені завдання, після відмови вчинив умисне вбивство останнього.

Як винагороду за проведення операції з підривної діяльності завербований російськими спецслужбами зловмисник одержав від останніх 5 тисяч доларів США.

На теперішній час обвинувачений перебуває під вартою. Вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від 12-ти до 15-ти років з конфіскацією майна або без такої.

Валентин Ставський.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel