Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Найбільша в Україні і третя за потужністю в Європі дасть «жару»!

Справжні поля із сонячних панелей.

Информатор Днепр.

Найбільша в Україні і третя за потужністю в Європі дасть «жару»!

Неподалік від Нікополя (Дніпропетровська область) почала працювати наймасштабніша сонячна електростанція в Україні

Об'єкт біля села Старозаводське побудували менш, ніж за рік. Про це з посиланням на повідомлення голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, розповідає портал Информатор Днепр.

«750 тисяч панелей на площі 400 га виробляють майже 240 МВт електроенергії. Станція входить в ТОП-3 найпотужніших по всій Європі. Побудована на території колишнього рудного кар'єру, на землі, непридатній для сільського господарства, за рахунок українських і китайських інвесторів. За рік електростанція вироблятиме близько 280 млн КВт/год. Цього достатньо, щоб забезпечити електрикою, наприклад, два середніх українських міста, таких як Нікополь і Марганець», - розповів посадовець.

 Побудована на території колишнього рудного кар'єру, на землі, непридатній для сільського господарства, за рахунок українських і китайських інвесторів.

За словами Валентина Резніченка, об'єкт буде приносити Дніпропетровської області близько 20 млн грн щорічних податкових надходжень. Ще 10 млн грн будуть виділяти на розвиток соціальної інфраструктури - за програмою соціального партнерства. Ці кошти підуть на ремонти шкіл, лікарень, придбання шкільних автобусів.

Зараз сонячна електростанція працює в тестовому режимі. На повну потужність її планують запустити вже в березні.

Платон БЕРЕЖНОЙ.

Telegram Channel