Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненщині замість 16-ти районів буде 3 повіти

План заходів з реалізації нового етапу децентралізації вже затверджено Кабінетом Міністрів України.

newskm.net.

На Рівненщині замість 16-ти районів буде 3 повіти

В Україні на черзі другий етап територіально-адміністративної реформи і децентралізації органів місцевого самоврядування

Відтак мешканцям багатьох населених пунктів, зокрема, сільських доведеться звикати до нових назв. Адже районні державні адміністрації мають стати префектурами, а райони – повітами.

Зокрема, на території Рівненської області замість 16-ти районів мають створити 3 повіти: Рівненський, Дубенський і Сарненський. Їх межі співпадатимуть з госпітальними округами.

 На Рівненщині вже сформовано 35 ОТГ.

План заходів з реалізації нового етапу децентралізації вже затверджено Кабінетом Міністрів України. У ньому прописано усі фази і строки виконання реформування органів місцевого самоврядування і територіальної організації влади на 2019-2021 роки. Паралельно триває і процес утворення об’єднаних територіальних громад.

На Рівненщині вже сформовано 35 ОТГ. Це трохи більше від кількості об’єднаних територіальних громад, передбачених перспективним планом. У них проживає понад 275 тисяч осіб, або майже чверть населення області. Площа таких громад покриває третину території області. У 31-й об’єднаній територіальній громаді вже проведено перші місцеві вибори, на яких обрано керівні органи ОТГ.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel