Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Мирон Маркевич поділився секретами успіху зі студентами СНУ (Фото)

Мирон Маркевич в СНУ ім. Лесі Українки.

фото: Олександра ПІЛЮКА.

Мирон Маркевич поділився секретами успіху зі студентами СНУ (Фото)

У СНУ ім. Лесі Українки відбулася прилюдна лекція відомого футболіста і тренера Мирона Маркевича на тему: «Перспективи та сучасні тенденції розвитку футболу в Україні»

У ЦКД вишу зібралася повна зала студентів і викладачів. Представив поважного гостя ректор університету Ігор Коцан і порівняв його за значимістю і заслугами з Валерієм Лобановським.

Власне, розмова торкалася таких аспектів: перспективи європейського й українського футболу, а також нові тенденції у розвитку спорту.

 

 Мирон Маркевич розпочав із того, що розповів про свою причетність до Волині, адже саме тут стартувала його футбольна кар’єра. У 1967-68 роках він грав у команді «Торпедо» (теперішня «Волинь»), а у 1984 році очолив команду як тренер, його помічником був Віталій Кварцяний. Варто додати, що Маркевич на той час був наймолодшим тренером у Радянському Союзі, ставши ним у 33 роки.

У 1967-68 роках він грав у команді «Торпедо» (теперішня «Волинь»), а у 1984 році очолив команду як тренер, його помічником був Віталій Кварцяний. Варто додати, що Маркевич на той час був наймолодшим тренером у Радянському Союзі, ставши ним у 33 роки.

Далі у своєму кар’єрному рості Мирон Маркевич очолював не одну команду, проте найбільшим своїм досягненням вважає роботу над командою і в команді «Металіст», роботу в якій тренер почав із двома гравцями, і вивів ФК у двадцятку найкращих у Європі.

 

 Відповідаючи на питання студентів, які стосувалися не тільки спорту, а й політики, Мирон Маркевич поділився секретами тренерських успіхів, які полягають у праці та бажанні вчитися, інтуїції і вмінні тримати удар.

Мирон Маркевич поділився секретами тренерських успіхів, які полягають у праці та бажанні вчитися, інтуїції і вмінні тримати удар.

Загалом іменитий гість провів близько 1300 матчів, більшість із яких були виграшними. 3 роки Маркевич не провадить тренерської діяльності, а з липня 2016 року очолює комітет національних збірних ФФУ. Проте має бажання ще повернутися до тренерства, де є серйозне завдання, і це, мовляв, буде його лебединою піснею як тренера.

Насамкінець Мирон Маркевич подякував присутнім за цікаві, непрості та актуальні питання і побажав успіху.

 

 

Telegram Channel