Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Суд взяв під варту начальника Рівненського військового полігону

Відверто скандальна ситуація.

suspilne.media

Суд взяв під варту начальника Рівненського військового полігону

Військовому інкримінують отримання хабара у розмірі 10 тис доларів США

Хмельницький міськрайонний суд взяв під варту начальника Рівненського військового полігону Олександра Ніколайчука (на фото, архів 2015-го року), а також відсторонив його від займаної посади. У обох випадках ідеться про термін у два місяці. Про це Суспільному повідомила речниця суду Алла Плінська. Вона додала, що обрання запобіжного заходу вчора тривало впродовж чотирьох годин та закінчилось по сьомій вечора. Суддя прийняв рішення і про заставу для полковника у розмірі 380 тисяч гривень, повідомляє suspilne.media.

Суддя прийняв рішення і про заставу для полковника у розмірі 380 тисяч гривень.

Ми також зв’язались із захисником Олександра Ніколайчука Михайлом Іванцівим. Адвокат зазначив, що коментувати будь що поки не може без погодження із клієнтом. Тож чи подаватимуть апеляцію на це рішення, додав, можливо, прокоментує завтра.

Нагадаємо, затримали Олександра Ніколайчука у неділю зранку. Речниця військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак коментувала по факту так:

- Задокументовано факт отримання хабара у розмірі 10 тис доларів США. Їх полковник вимагав та отримав від підприємця. Гроші призначалися за підписання договорів про закупівлю та монтаж обладнання з відеонагляду на території підпорядкованої військової частини. Затримано правопорушника під час одержання другої частини коштів у сумі 7000 доларів США. До цього правоохоронцями також задокументовано факт отримання першої частини хабара у сумі 3000 доларів США, – сказала речниця.

Речник ОК "Захід" Анатолій Прошин коментував подію так: 
– Військовослужбовець усунений від виконання службових обов’язків. Хабарникам в армії не місце. У разі доведення його вини судом, я наголошую – доведення вини судом – військовослужбовець понесе покарання згідно вимог чинного законодавства, – сказав пан Прошин.

За даними з сайту публічних закупівель "ProZorro", з 1 по 18 грудня 2018 року військова частина А4152 укладала 21 договір з двома підприємствами на поставки відеокамер та іншого обладнання, яке застосовується у системах відеоспостереження. Виконавцями договорів стали київські товариства з обмеженою відповідальність ТОВ «СЕКУР ІНТЕГРАЦІЯ» та ТОВ «ТЕХНОНОРМ».

Загальна сума поставок за цими договорами склала 3 мільйони 718 тисяч 306 грн. А саме:
- 11 договорів з ТОВ «ТЕХНОНОРМ» на суму 1,99 млн.
- 10 договорів з ТОВ «Секур Інтеграція» на суму 1,728 млн.

Telegram Channel