Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Наші вчені наче пазли складають... кості унікального нащадка стародавнього слона

Колись ці ікла жахали!

«Вісті Придніпров’я».

Наші вчені наче пазли складають... кості унікального нащадка стародавнього слона

Реставрацією знахідки займаються дослідники на Дніпропетровщині

У Кривому Розі відновлюють кістки «динотерія гігантума». Це нащадок слона, який жив три мільйони років тому. 200 уламків кісток давньої тварини знайшли на місці одного з нинішніх мікрорайонів Кривого Рогу ще 60 років тому. Про це з посиланням на «34 канал», розповідає портал «Вісті Придніпров’я» .

Вага викопної істоти становила шість тонн, а висота — чотири метри. Предок слона «динотерій гігантум» вважається найбільшою твариною, яка жила близько трьох мільйонів років тому. І не десь за кордоном, а на території України, більш того — Кривого Рогу.

 Понад півстоліття кістки «денотерія» чекали на реставрацію.

«Знайдений він при розкопках піску для наших новобудов бульдозеристом. Ця людина не зрозуміла важливість знахідки, тому він з піском цей череп і скелет розбив. Це була перша в Радянському Союзі знахідка скелета цієї тварини, а в Європі — п'ята», - розповідає заступник директора Криворізького історично-краєзнавчого музею Олександр Мельник.

Понад півстоліття кістки «денотерія» чекали на реставрацію. То грошей не виділяли, то реконструктора не було. І ось — нарешті в музеї зайнялися давньої знахідкою. Скульптор Віталій Македонський працював над черепом динотерія півтора року. Майстер зізнається, що півроку лише вивчав елементи знахідки.

Telegram Channel