Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Сотня випускників однієї із шкіл Володимир-Волинського району пішли захищати Україну від російської агресії

Школою Героїв і лісівників називають Березовичівський навчальний заклад на Володимирщині

Волинське ОУЛМГ

Сотня випускників однієї із шкіл Володимир-Волинського району пішли захищати Україну від російської агресії

Близько ста вихованців Березовичівської школи брали участь в АТО (ООС), понад двадцять випускників стали лісівниками. І зараз у школі діє учнівське лісництво, до якого входять учні 8-11 класів. Днями до них завітали інженер з охорони і захисту лісу ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Роман Мосорук та прес-секретар Волинського ОУЛМГ Сергій Цюриць. Разом із керівником учнівського лісництва, заступником директора школи Ольгою Динькою вони провели лісовий урок, майстер-класи з фотосправи та лісової журналістики, відповіли на численні запитання юних лісівників

– Свого часу цю школу закінчили кандидат економічних наук, доцент, директор Навчально-наукового інституту екологічної економіки й менеджменту Національного лісотехнічного університету України Павло Динька та кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри лісової таксації та лісовпорядкування НЛТУ України Петро Хомюк, такі знані лісоводи, як Анатолій Динька, Юрій Динька, Ігор Динька… А загалом понад двадцять лісівників, – розповідає Ольга Анатоліївна. – Зараз у Шацькому лісовому коледжі імені Валентина Сулька навчається наш вихованець Тарас Тлучкевич. Торік учнівське лісництво заготувало 800 кг жолудя, допомагало лісівникам створювати нові культури. Діти люблять ліс і з радістю долучаються до всіх лісівничих заходів. Тож сподіваюся, що лісівники у Березовичах, як і ліс, ніколи не переведуться.

Школа патріотична. Має вже власну історію і своїх героїв, якими гордиться

Зараз у школі навчається трохи більше 120 учнів, працює два десятки педагогів. Директор школи Тетяна Пилипюк з гордістю показує стенд, присвячений випускникам, які захищали цілісність держави на Сході України, розповідає про знаних лісівників, аграріїв, працівників освіти і науки, з повагою мовить про своїх колег-педагогів, теперішніх учнів та їхніх батьків. Каже: «Школа патріотична. Має вже власну історію і своїх героїв, якими гордиться».

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel