Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Ковелі учасникам АТО та їх сім'ям допомагали адаптуватися до мирного життя (Фото)

Арт-терапевтична година

facebook.com/Інна Третяк

У Ковелі учасникам АТО та їх сім'ям допомагали адаптуватися до мирного життя (Фото)

З ініціативи ГО «Зігрій душу» та Ковельського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді у нашому місті відбувся черговий практичний семінар з елементами арт-терапії для учасників АТО, військових та їх родин. Маючи неабияку підтримку Ковельської міської ради, організаторам вдалося втілити у життя чимало цікавих ідей та хороших справ

Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері. Реабілітаційна робота була орієнтована на подолання наслідків, симптомів минулого воєнного досвіду військовослужбовців, спираючись на їх індивідуальні потреби. Надзвичайно вправний та професійний психотерапевт Олена Снісаревська зуміла згуртувати учасників та налаштувати на відкритий діалог. За плечима в Олени чималий досвід роботи з військовими як безпосередньо у зоні бойових дій, так і на мирній території. Про це інформувала директор Ковельського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Інна Третяк у «Фейсбуці».

Відрадно, що на цей семінар прийшли цілими родинами. Дружини, дітки, сестри та брати своєю присутністю доповнили атмосферу заходу домашнім затишком, теплом, довірою.

Приємно, що ветерани АТО усвідомлюють, що така підтримка їм вкрай необхідна. Адже участь у бойових діях несе за собою цілу низку проблем, які з роками не згладжуються, а навпаки посилюються, впливаючи на поведінку та здоров’я. Серед присутніх були військові, що пережили полон, які отримали інвалідність у зоні бойових дій, які побували у самому пеклі війни. Для нас, організаторів, важливо бути поруч і всіма силами підтримувати цих людей та їх сім’ї. Тому кожен учасник семінару, який мав потребу в індивідуальній консультації, отримав належну фахову допомогу.

Неабияк цікаво та творчо проходила арт-терапевтична година, яку провела Лисакова Анна - голова ГО «Зігрій душу». Сама назва організації говорить за себе. Від початку війни активісти крокують пліч-о-опліч з ветеранами АТО. І зробили чимало добрих справ для тих, хто потребував їх допомоги. На арт-терапевтичній годині всі поринули у творчість. Учасники ретельно добирали сюжети своїх майбутніх картин, кольори, фарби. І з захопленням їх малювали. Таким чином учасники бойових дій інтегруюють свій негативний досвід, використовуючи його для особистісного зростання, саморозвитку, самореалізації. Відрадно, що на цей семінар прийшли цілими родинами. Дружини, дітки, сестри та брати своєю присутністю доповнили атмосферу заходу домашнім затишком, теплом, довірою. Адже важливим аспектом реабілітації є робота з сім’єю та близькими військовослужбовців.

Ковельський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ГО «Зігрій душу» щиро дякують за плідну співпрацю та підтримку БФ British-Ukrainian Aid, Савлук Вікторії та Місюрі Олені.

 
Telegram Channel