Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У центрі Луцька висить «прапор» України з одним кольором (Відео)

Гостей готелю «Світязь» зустрічає таке знамено.

Волинь-нова

У центрі Луцька висить «прапор» України з одним кольором (Відео)

Нині в домівках українців, у різних публічних установах та організаціях зберігається чимало пошкоджених державних стягів, що мають особливу цінність. Це знамена, врятовані під час сутичок із «Беркутом» на Революції гідності, привезені з поля бою чи окупованих територій. А ось коли пошматований синьо-жовтий прапор висить серед мирного міста – це викликає запитання

У Луцьку поблизу готелю «Світязь» на флагштоку майоріє розірваний клаптик тканини, що колись був державним прапором. Про це журналістам «Волині» повідомили обурені читачі. Виїхавши на місце, ми побачили, що жовтого кольору на стязі майже не залишилось. Перехожі, з якими поспілкувалися, відверто називали це неподобством.

Приміщення, біля якого висить цей прапор, орендують декілька підприємств. Працівник однієї з тутешніх майстерень Володимир, розповів, що підприємці декілька разів уже міняли стяг, але зробити це нелегко: потрібно, щоб хтось видерся на флагшток, бо шнура, який би піднімав знамено, на ньому немає.

Наруга над державними символами – злочин, передбачений статтею 338 Кримінального кодексу України.

Менеджер управління господарством готелю «Світязь» Катерина Савич погодилася, що прапор необхідно замінити й пообіцяла, що це буде зроблено найближчим часом, але на камеру коментувати ситуацію відмовилася.

Довідково: Наруга над державними символами – злочин, передбачений статтею 338 Кримінального кодексу України. Він полягає в таких діях, як знищення чи пошкодження прапора або герба, їх шаржування тощо. Щоправда, характеризується прямим умислом.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel