Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Овруцька соломка – у Софії Київській

Роботи вирізняються традиційною українською символікою сюжетів, національними мотивами та елементами давньої міфології.

Овруцька соломка – у Софії Київській

Виставка робіт героя нашої публікації Миколи Климовича та його вихованців у столиці триватиме до 10 квітня

22 листопада минулого року у «Цікавій газеті на вихідні» у матеріалі «Не тільки українські президенти, а й увесь світ захоплюється картинами «солом’яного» художника» ми розповідали про унікальні картини із поліської соломки. У Овруцькій зразковій малій академії народних мистецтв та ремесел на постійній основі навчаються понад 50 учнів з 3 до 11 класу. Керівник академії –  заслужений художник України, член Національної спілки майстрів народних мистецтв України – Микола Климович.

Роботи вирізняються традиційною українською символікою сюжетів, національними мотивами та елементами давньої міфології. На картинах Миколи Климовича та його учнів представлені казкові птахи, різні за формою і розміром, а також багато робіт присвячені легендам древлянського краю часів Київської русі та боротьбі за незалежність українського народу.

Сьогодні о 14 годині у Києві у виставкових залах «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» відбудеться урочисте відкриття виставки мозаїчних композицій із соломи та виробів з дерева, виконаних вихованцями Малої академії народних мистецтв та ремесел міста Овруч Житомирської області.

Роботи вирізняються традиційною українською символікою сюжетів, національними мотивами та елементами давньої міфології. На картинах Миколи Климовича та його учнів представлені казкові птахи, різні за формою і розміром, а також багато робіт присвячені легендам древлянського краю часів Київської русі та боротьбі за незалежність українського народу. Особливість цієї техніки в тому, що картини об’ємні.

Telegram Channel