Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині планують облаштувати новий туристичний веломаршрут

Маршрут об'єднає найцікавіші місця краю

Rivne Media

На Рівненщині планують облаштувати новий туристичний веломаршрут

Проляже він із селища Клесів до села Карпилівка Сарненського району через озеро Сомине, який пройде давнім військово-поштовим трактом посеред лісу й осушених боліт. Проект покликаний розвивати туристичний потенціал місцевої громади

Маршрут об'єднає мальовничі пляжі озера Коплище, постапокаліптичні краєвиди, гранітні кар'єри, поліські ліс і болото, чарівне озеро Сомине льодовикового походження, військові артефакти польського періоду, дику природу, поліські дюни льодовикового походження, долину річки Случ з артефактами прадавнього дубового лісу, що був на її місці, та інших цікаві об»єкти. Невдовзі має бути розроблена інтерактивна карта з основними пунктами маршруту.

Ініціатори створення цього маршруту переконані, що завдяки залізничній станції у Клесові туристам буде зручно доїжджати поїздами з Рівного, Луцька, Ковеля, Львова, Києва та інших міст.

У перспективі – продовження маршруту до села Стрільськ, де є залізнична станція, і міста Дубровиця, яке має понад 1000-річну історію і колись було столицею Дубровицького князівства.

Загальний бюджет проекту становить 444 тисячі гривень, з яких половину має профінансувати обласний бюджет, а решта – кошти місцевого бюджету і партнерів.

А у селищі Клевань Рівненського району цьогоріч з'являться 2 нові туристичні маршрути, які передбачатимуть відвідування відомої у світі пам'ятки «Тунель кохання».

За словами першого заступника голови Клеванської селищної ради Володимира Мокляка, «Цього року ми плануємо запустити у повному обсязі наші туристичні маршрути «Велика княжа корона» і «Мала княжа корона». Це такий грандіозний проект розвитку туризму в регіоні. Зокрема, малий маршрут протяжністю 7 кілометрів включатиме замок Чарторийських, костел Благовіщенської Діви Марії, церкву Різдва Христового, озеро Безодня, Крейдяні гори і, звісно, «Тунель кохання».

Маршрут «Велика княжа корона. Спадок Чарторийських» завдовжки 65 кілометрів передбачатиме також відвідання водного джерела в селі Диків, городища Ярослава Хороброго в селі Білів та культурно-археологічного центру «Пересопниця».

Загальний бюджет проекту становить 444 тисячі гривень, з яких половину має профінансувати обласний бюджет, а решта – кошти місцевого бюджету і партнерів.

Крім того, спонсорські кошти планують залучити і на реконструкцію Клеванського замку.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel