Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Соціальні мережі впливають на… харчування дітей!

Блогери — авторитети для підростаючого покоління.

Вокруг Света.

Соціальні мережі впливають на… харчування дітей!

Дослідники з університету Ліверпуля провели соціальний експеримент за участю дітей різного віку і визначили, що блогери стимулюють споживання калорійної їжі

У дослідженні психологи посилаються на статистику, згідно з якою 93 відсотки дітей Великобританії у віці від восьми до 11 років виходять в інтернет, 77 відсотків дивляться відео на YouTube, а 18 відсотків мають акаунти в соціальних мережах. Для підлітків, чий вік варіюється від 12 до 15 років, ці показники становлять 99, 89 і 69 відсотків відповідно. Про це розповідає Вокруг Света.

Автори дослідження вирішили дізнатися, яку роль у впливі інтернету відіграють блогери і чи здатні вони задавати тенденції у харчуванні. Всього в експерименті брали участь 176 дітей у віці від дев'яти до 11 років. Їх випадковим чином розділили на три групи. Кожна з груп переглядала популярні Instagram-акаунти. Усі профілі згенерували штучно, але вони нічим не відрізнялися від справжніх. Кожен з них мав близько мільйона передплатників. Перший влогер захоплювався нездорової їжею: шоколадом, цукерками та іншими солодощами. Другому подобалася здорова їжа, наприклад морквяні палички і виноград. В акаунті третього увагу продуктам харчування зовсім не приділялося.

 Автори дослідження вирішили дізнатися, яку роль у впливі інтернету відіграють блогери і чи здатні вони задавати тенденції у харчуванні.

В результаті діти з першої групи споживали на 26 відсотків більше кілокалорій від здорової і нездорової їжі порівняно з дітьми третьої групи і на 32 відсотки більше лише від шкідливих закусок. Між другою і третьою групами різниці в споживанні кілокалорій не спостерігалося – ні в загальному значенні, ні щодо здорової їжі.

Один з авторів дослідження, психолог Анна Коутс зробила висновок, що діти довіряють блогерам навіть більше, ніж знаменитостям. На її думку, варто було б обмежити коло їжі, яку вони просувають, адже це може впливати на здоров'я молодого покоління.

Telegram Channel