Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Як у Луцьку готуються до виборів

На території виборчого округу сформовано 84 виборчі дільниці.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Як у Луцьку готуються до виборів

Сьогодні члени виконавчого комітету зібралися на чергове засідання. Сформувавши порядок денний, перейшли до розгляду основних питань

Про це інформує офіційний сайт Луцької міської ради.

Станом на 01 березня 2019 року виборчий процес у місті Луцьку проходить у встановлені терміни та відповідно до Закону України «Про вибори Президента України», постанов Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії.

На території міста Луцька постановою ЦВК від 28 квітня 2012 року № 82 «Про утворення одномандатних виборчих округів на постійній основі у межах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя» утворено територіальний виборчий округ № 22, а постановою ЦВК від 18.02.2019 № 331 утворено окружну виборчу комісію.

На території виборчого округу сформовано 84 виборчі дільниці. З них: 74 – звичайні та 9 спеціальних – утворені на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66 та 1 спеціальна виборча дільниця на тимчасовій основі, утворена окружною виборчою комісією у державній установі «Луцький слідчий ізолятор» за поданням виконавчого комітету міської ради (рішення від 06.02.2019 № 62-1). З загальної кількості виборчих дільниць – 69 – великі, де чисельність виборців більше 1 500 осіб, 4 – середні (дві з них – спеціальні: у міській клінічній лікарні та обласній клінічній лікарні), 9 – малих виборчих дільниць.

 У місті відведено 26 тумб, 26 великих загальних дощок та дошки для оголошень, розміщені біля входів у під’їзди житлових будинків та у ліфтах багатоповерхових житлових будинків.

З 19 лютого розпочала свою роботу окружна виборча комісія, яка також забезпечена усім необхідним для роботи. Станом на 01 березня матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць та приміщень для голосування знаходяться на належному рівні.

У місті визначено місця для розміщення матеріалів передвиборчої агітації. У місті відведено 26 тумб, 26 великих загальних дощок та дошки для оголошень, розміщені біля входів у під’їзди житлових будинків та у ліфтах багатоповерхових житлових будинків. За час виборчого періоду проведено 9 оглядів та моніторингів усіх відведених місць щодо утримання їх у належному стані. Працівники департаменту муніципальної варти проводять щоденні рейди з метою виявлення матеріалів передвиборчої агітації, розміщених у не визначених для цього місцях (стовпах, опорах, парапетах тощо).

Протягом тижня секретар міської ради провів декілька зстрічей із офіційними спостерігачами за виборами Президента України 2019 від міжнародних організацій.

31 березня 2019 року з 06.00 у місті буде забезпечено роботу громадського транспорту. У разі необхідності,буде організовано транспортне обслуговування членів дільничних виборчих комісій у ніч з 31 березня на  01 квітня 2019 року. З 24.00 год. 29 березня 2019 року зняти усі матеріали передвиборної агітації, розміщені на визначених тумбах, стендах та дошках для оголошень.

Голова окружної виборчої комісії Олексій Ісаєв висловив вдячність міській владі за співпрацю та допомогу у підготовці до виборів та всебічне сприяння роботі ОВК.

Telegram Channel