Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ОВОЧЕВЕ АСОРТІ УСІМ ДО СМАКУ

Незважаючи на те, що літо добігає свого кінця, дбайливі господині не проминають жодної можливості зробити ще якісь запаси на зиму, бо кажуть у народі: що влітку – ногою, то взимку – рукою...

Незважаючи на те, що літо добігає свого кінця, дбайливі господині не проминають жодної можливості зробити ще якісь запаси на зиму, бо кажуть у народі: що влітку – ногою, то взимку – рукою.

Наша читачка з Любомля Галина Забара полюбляє консервувати різноманітні овочі, але особливо до вподоби їй овочеве асорті. Вікриєш банку таких овочів зимою і можна задовольнити смаки усіх членів родини, адже тут і помідорчики, і огірочки, і капусточка, і кабачки. Рецептом консервування овочевого асорті господиня поділилася і з нашими чатачами.
Помиті капусту, огірки, помідори, кабачки, цибулю складаємо у трилітрову банку. На дно кладемо часник, кріп, по кілька листків вишні, винограду, хрін, запашний перець. Заливаємо маринадом, який готуємо за наступним рецептом. На чотири літри води даємо 6 столових ложок солі, 6 столових ложок цукру, 300 грамів оцту. Доводимо маринад до кипіння і гарячим заливаємо овочі. Банки стерилізуємо протягом 30 хвилин. І ще один рецепт маринаду: на десять 200-грамових склянок води даємо 8 столових ложок цукру, 8 чайних ложок солі, 180 грамів оцту, заливаємо маринад у банки, які стерилізуємо 20-25 хвилин.
Смакуйте на здоров’я!
Telegram Channel