Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
З монітору прямо в костомаху

Перспективи винаходу — надзвичайні.

InternetUA.

З монітору прямо в костомаху

Facebook вчиться транслювати звук без навушників

Компанія збирається застосувати технологію кісткової провідності у гарнітурах наступних поколінь. Девайси будуть передавати звукові коливання безпосередньо у внутрішнє вухо, свідчать патенти. Про це розповідає портал InternetUA.

Технологія кісткової провідності буде застосовуватися як у VR (віртуальній реальності), так і в AR (доповненій реальності) – гарнітурах від Facebook. Але більший потенціал соцмережа бачить в її поєднанні саме з доповненою реальністю, пише BI. При носінні AR-окулярів віртуальний шар накладається поверх реального світу, а кісткова провідність забезпечить такий самий ефект і у звуковому супроводі.

 Для того, щоб передати звук у внутрішнє вухо, не потрібно нічого вставляти та ізолювати слух, як це відбувається з навушниками.

Для того, щоб передати звук у внутрішнє вухо, не потрібно нічого вставляти та ізолювати слух, як це відбувається з навушниками. Передавачі розташовуються, наприклад, за вухом, а віртуальні звуки доповнюють звучання реального світу, так що людина не відділяється від нього.

«Користувач VR, AR і MR, може отримає вигоду від того, що вушний канал відкритий і вільний для сприйняття звуку. Наприклад, так формується більш захоплюючий і безпечний досвід: зберігається просторове сприйняття, сигнали навколишнього світу блокуються, а вуху нічого не заважає», - пояснюється в патенті.

Telegram Channel