
У морозильній камері прордукти не псуються, але стають неякісними.
Візьміть на замітку: скільки можна зберігати продукти в морозилці (ФОТО)
Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути?
Міністерство сільського господарства США пояснює, що заморожені продукти (від - 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються, страждає лише їхня якість, передає УП з посиланням на The Huffington Post.
Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.
Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.
Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби. Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.
Ось переклад рекомендацій міністерства сільського господарства США щодо того, скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись).






