Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рожищенському районі штрафували за спалювання сміття

Господарі палять сміття на городах, не задумуючись про шкоду природі.

rozhadm.gov.ua

У Рожищенському районі штрафували за спалювання сміття

З метою контролю за недопущенням порушення природоохоронного законодавства в районі проведено рейдові перевірки щодо заборони спалювання сухої трави, рослинності, побутових відходів

Комісією у складі завідувача сектору з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Олександра Гаталая, представника поліції, інспектора Державної екологічної інспекції у Волинській області та представника РВ УДСНС у Волинській області за результатами перевірок склала 4 адміністративних протоколи на жителів м. Рожище, c. Пожарки та с. Козин за статтею 77-1 КУпАП, повідомляє Рожищенська РДА.

Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої трави та рослинних залишків, про відповідальність за дане порушення.

Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої трави та рослинних залишків, про відповідальність за дане порушення. 

Стаття 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає: випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Telegram Channel