Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«На Волині потрібно закрити ганебне явище...»: Лілія Гриневич зустрілася з представниками ЗМІ (Відео)

Пані Гриневич розповіла про оновлення освітнього простору, яке триває.

ФОТО: Олександра ДУРМАНЕНКА

«На Волині потрібно закрити ганебне явище...»: Лілія Гриневич зустрілася з представниками ЗМІ (Відео)

Міністр освіти і науки України відвідала найновіший освітній заклад Луцька — ліцей №27, провела нараду педагогічних працівників «Нова українська школа: реалії впровадження» у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки, а перед нарадою поспілкувалася з журналістами в короткому режимі

 

Пані Гриневич розповіла про оновлення освітнього простору, яке триває.

- Розвиток критичного мислення, творчості, вміння працювати в команді — те, чого вимагає Нова українська школа. Окрім того, що ми продовжуємо купувати автобуси, відкривати опорні заклади, надаємо субвенцію для природничих кабінетів, розпочали програму «Гідність дитини», за якою хочемо закрити ганебне явище, що діти у приміщенні не мають теплої вбиральні. До цього часу є школи з туалетами на вулиці, це неприпустимо в XXI столітті. 16 млн 900 тис грн підуть на 46 волинських закладів, яким потрібно переробити вбиральні.

Зачепила пані міністр і тему професійно-технічних навчальних закладів. Розповіла про спільний проект з Європейським Союзом з покращення технічних засобів навчання, бо діти не можуть вчитися на обладнанні з минулого.

На запитання, чи будуть передані приміщення профтехосвітніх навчальних закладів на утримання області, міністр відповіла:

- Процес відбувається, хоч дуже повільно, триває оформлення документації. Але вся ПТО має бути на рівні області. Хоча ще цього року за неї відповідають міста.

До цього часу є школи з туалетами на вулиці, це неприпустимо в XXI столітті. 16 млн 900 тис грн підуть на 46 волинських закладів, яким потрібно переробити вбиральні.

Чому саме 27-й ліцей відвідала міністерка, адже є, наприклад, школа №13 у Луцьку з ненормальними умовами? Пані Лілія пояснила:

- На ліцей №27 витрачено 86 млн грн з бюджетів різних рівнів. Отут видно цю співпрацю в умовах децентралізації. Я побачила, що тут все зроблено правильно. Бо прикро, коли виділяються значні кошти, а держстандарти не дотягнені. Вибачте, що знову про туалети, але буває, що вони без кабінок і таке інше. Я знаю про 13-ту школу, - відповіла пані Лілія, - а ще в Луцьку на 127 дітей 100 місць у дитсадочку.

 

Про те, що у Луцьку не допускали до навчання невакцинованих дітей, запитали ставлення пані міністра.

- Моє ставлення таке: усіх дітей треба вакцинувати. Раніше батьки боялися неякісних вакцин, тепер вони є якісні.

Про вищу освіту пані Гриневич висловила таке бачення:

- Нам потрібні незалежні центри, щоб давали оцінку вищій освіті: медичній, педагогічній, це надасть реальну інформацію абітурієнтові.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel