Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Музей В'ячеслава Липинського отримав чудовий подарунок

Запрошуємо відвідати музей та оглянути виставку

facebook.com/Віра Чопко

Музей В'ячеслава Липинського отримав чудовий подарунок

Шевченкознавець з Волині започаткував проект «205 Кобзаревих світлиць»

До 205-ї річниці з дня народження Т. Г. Шевченка Руслан Теліпський започаткував проект «205 Кобзаревих світлиць». 

 

 Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського отримав чудовий подарунок: фото пам'ятників Козарю з різних куточків України, встановлених у 1918-2010 роках. На відкритті виставки побували учні та педагоги місцевої школи, музейні працівники Торчинського історичного музею. Запрошуємо відвідати музей та оглянути виставку «Монументальна Шевченкіана Руслана Теліпського». Про це інформує Віра Чопко у «Фейсбуці».

Географія зібраного матеріалу справді вражає – він у пошуках пам’ятників побував у всіх областях України та АР Крим, а також вже закарбував на камеру монументальні шевченківські об’єкти у понад 30 країнах світу на 5 континентах.

Нагадаємо, Руслан Теліпський – шевченкознавець, що відвідав особисто та сфотографував понад 1300 пам’ятників Кобзарю, створивши кілька мистецьких і патріотичних проектів на дану тематику, зокрема такі як «Монументальна Шевченкіана» чи «Тарасів дороговказ». Географія зібраного матеріалу справді вражає – він у пошуках пам’ятників побував у всіх областях України та АР Крим, а також вже закарбував на камеру монументальні шевченківські об’єкти у понад 30 країнах світу на 5 континентах.

До дня народження великого поета Руслан Теліпський сприяє у створенні 205 міні-експозицій (з 30-50 світлин різноманітних шевченківських пам’ятників, стандартний формат фоторобіт – 30х40 см) у школах, університетах, бібліотеках, музеях, будинках культури, що розташовані чи в столиці, чи в обласному центрі, чи у найвіддаленішому селі Вітчизни, а навіть й поза Україною.

Telegram Channel