Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Урядові автомобілі на Волині будуть «служити» для захисту унікальних природних багатств

20 нових автомобілів марки Рено Дастер поїхали в різні куточки України

Міністерстві екології та природних ресурсів України

Урядові автомобілі на Волині будуть «служити» для захисту унікальних природних багатств

Міністерство екології та природних ресурсів України передало нові автомобілі національним природним паркам та заповідникам України

Міністр  екології та природних ресурсів Остап Семерак вручив ключі  від  автомобілів  марки Рено Дастер 20-м об’єктам природно-заповідного фонду України,  які  з часу  свого створення не закуповували  транспортні засоби.

«Сьогодні  ми  робимо ще один крок  на зустріч  збереженню Української Природи.   20 нових  автомобілів марки Рено Дастер  поїхали в різні куточки України «служити» захисту унікальних природних багатств України. Це - пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів установам ПЗФ  Мінприроди за останні 6 років»,- сказав Остап Семерак.

Один з автомобілів отримав Ківерцівський національний природний парк "Цуманська пуща". Директор нацпарку Квач.І.С. отримав ключі від авто на урочистому заході Міністерства екології та природних ресурсів.

Це - пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів установам ПЗФ  Мінприроди за останні 6 років.

Придбані за державні кошти автомобілі спeціально обладнані для використання  в складних умовах і призначені для покращення роботи  служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди, яка наразі, забезпечена  траспортом  лише  на 35% від необхідного обсягу.

З ними державна служба охорони ПЗФ зможе ефективно реагування на виникнення пожеж, незаконних рубок, забруднення територій, створення стихійних сміттєзвалищ, браконьєрства та інших порушень природоохоронного законодавства

За словами міністра екології, це лише початок підтримки природо-заповідної сфери. «Проектом «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що реалізується в рамках Угоди між КМУ та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, планується додатково придбати близько 40 автомобілів для 9 національних природних парків Карпатського регіону, що входять у проект»,- розповів Міністр.

Під час  заходу міністр відзначив, що останні роки - час позитивних змін в природо-заповідній політиці. Минулого року Уряд України вперше за всі роки незалежності виділив 238  млн. грн. на  розвиток об’єктів ПЗФ.

Джерело: Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»
Telegram Channel