Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Луцький «Мотор» опановує виробництво високотехнологічних комплектуючих до авіаційних двигунів

70% замовлень підприємства – це замовлення Міноборони України

УкрОборонПром

Луцький «Мотор» опановує виробництво високотехнологічних комплектуючих до авіаційних двигунів

Луцький ремонтний завод, що входить до складу ДК «Укроборонпром», продовжує оновлення виробничої бази підприємства та вводить у експлуатацію нове високоточне обладнання, яке закуповується підприємством для реалізації заходів програми імпортозаміщення

Цьогоріч оновлення виробничої бази прискорилось завдяки успішній роботі ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» у 2018 році. За минулий рік обсяг реалізованої продукції перевищив 830 млн грн, а до державного та місцевого бюджетів підприємство сплатило понад 300 млн грн податків та платежів. Водночас середньомісячна заробітна плата на підприємстві, на якому працює майже 1200 фахівців, сягнула понад 15 200 грн.

Завдяки розвитку виробничої бази та реалізуючи програму імпортозаміщення, луцькому підприємству вдалось додатково освоїти виробництво високотехнологічних комплектуючих до авіаційних двигунів. Кількість освоєних у власному  виробництві номенклатур деталей перевищила 5500 найменувань. Також, у тісній співпраці із іншими підприємствами, що входять до складу Концерну, луцький «Мотор» почав виготовлення так званих «основних» деталей авіадвигунів, зокрема тих, що виготовляються із спеціальних жаростійких сплавів.

Водночас середньомісячна заробітна плата на підприємстві, на якому працює майже 1200 фахівців, сягнула понад 15 200 грн.

Зауважимо, що понад 70% всіх замовлень, які виконує  підприємство – це замовлення  МО України на відновлення двигунів для українських бомбардувальників Су-24, винищувачів Су-27 та МіГ-29. Водночас Луцький ремонтний завод «Мотор» з метою дозавантаження виробничих потужностей здійснює широкий спектр робіт для іноземних партнерів, серед яких є і країни-члени НАТО.

Джерело: УкрОборонПром
Telegram Channel