Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Спрощенці Волині поповнили бюджети громад на понад 125 мільйонів гривень

Найбільші надходження - фізичних осіб-підприємців

dp.ridna.ua

Спрощенці Волині поповнили бюджети громад на понад 125 мільйонів гривень

Таким чином, місцеві громади області з початку року отримали від суб’єктів господарювання-спрощенців на 26 відсотків коштів більше проти аналогічного періоду торік

Представники підприємництва Волині, котрі обрали спрощену систему оподаткування, протягом двох місяців 2019 року сплатили 125,4 мільйона гривень єдиного податку.

 «Ріст сплати єдиного податку фіксуємо серед усіх категорій платників та у кожному з міст і районів області. Втім, нині найбільш вагомі надходження єдиного податку громади отримують від фізичних осіб-підприємців. Зокрема, у звітному періоді фізичні особи підприємці-спрощенці спрямували до місцевих бюджетів 92,4 мільйона гривень єдиного податку», - розповіла начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

У січні-лютому 2019 року місцеві бюджети Волині отримали 17,5 мільйона гривень єдиного податку від юридичних осіб і 15.5 мільйона гривень від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи.

Керівник волинських фіскалів зазначила, що саме легальне підприємництво дозволяє громадам планувати податкові надходження для вирішення соціально-економічних питань.

«Здійснювана з дотриманням законодавчих норм підприємницька діяльність, створені підприємцями робочі місця – це джерело стабільних доходів громад і відраховані єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та військовий збір. Завдяки сумлінню бізнес-спільноти, більшість представників якої враховує інтереси громади та держави, поступово формується сприятливе соціальне середовище»,  - наголосила Світлана Савчук.

Довідково: у січні-лютому 2019 року місцеві бюджети Волині отримали 17,5 мільйона гривень єдиного податку від юридичних осіб і 15.5 мільйона гривень від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel