Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині з’явиться власний «Шовковий шлях»

Рада регіонального розвитку у Ковелі.

Волинська ОДА.

На Волині з’явиться власний «Шовковий шлях»

3500 робочих місць та понад 600 мільйонів євро інвестицій. Саме такого результату очікують волиняни від створення впродовж наступних 5-8 років індустріального парку «Ковель» на землях Люблинецької територіальної громади

 Таким планом поділився голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко під час Ради регіонального розвитку у Ковелі 14 березня.

Серед присутніх на заході – керівництво міст і районів, депутати сільських та селищних рад, представники бізнесу та духовенства. Модератором заходу виступив голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев.

– Область має унікальну можливість перетворитися в транспортно-логістичний HUB і стати західними воротами України в Європу, – зауважив Олександр Ілліч.

За його словами в індустріальному парку створять митно-логістичний термінал, де поєднають вузьку європейську та широку українську залізничні колії. Разом із тим, працюватимуть над будівництвом сучасних транспортних коридорів із Чорного моря до Балтики та з Європи через Одесу до країн Азії, котрі дозволятимуть безперешкодно постачати на українські та європейські ринки товари як із нашої держави, так і країн Євразійського регіону.

– Область має унікальну можливість перетворитися в транспортно-логістичний HUB і стати західними воротами України в Європу, – зауважив Олександр Ілліч.

Очільник регіону зауважив, що ідейний натхненник створення індустріального парку «Ковель» – голова Комітету закордонних справ Європейского парламенту Ельмар Брок, котрий є не лише другом Президента України Петра Порошенка, але й справжнім патріотом нашої держави.

Окрім того, Олександр Савченко розповів про інші плани, над реалізацією котрих працює керівництво області. Зокрема, проведення ремонту доріг, будівництво нових шкіл та медичних закладів. Ще одна амбітна мета – перетворити занедбане містечко Олику разом із усім відомим замком у справжній культурно-історичний центр.

Щодо малого прикордонного руху, то нині спільно з польською стороною працюють над відкриттям нового транспортного напрямку з Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону). Задля цього здійснять електрифікацію 81 км ділянки Ковель – Ізов – держкордон. Слід зауважити, що польська сторона вже висловила готовність взяти участь у реалізації цього проекту в 2020 pоці.

На переконання голови облдержадміністрації, наразі основне завдання для області – розвиток об’єктів інвестиційної та інфраструктурної сфери, що забезпечить створення нових робочих місць, зростання добробуту громадян та гідні доходи області.

– Головне ж – не бути байдужим і мати совість, – резюмував Олександр Ілліч.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel