Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Луцьку презентували книгу «Війна Путіна проти України» (Фото, відео)

Про російський націоналізм та імперіалізм і як вони впливають на Україну.

Фото та відео: Олександра ПІЛЮКА.

В Луцьку презентували книгу «Війна Путіна проти України» (Фото, відео)

Російська анексія Криму, гібридна війна і пряма інтервенція Кремля на сході України спричинили радикальну трансформацію міжнародного політичного ландшафту, особливо в Європі, провіщаючи те, що дехто вважає другою «холодною війною»

Тарас Кузьо – відомий британський та канадський політолог українського походження, спеціаліст з історії та політики незалежної України. 15 березня у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація його книги “Війна Путіна проти України : Революція, націоналізм і криміналітет” (український переклад Андрія Павлишина). 

Пан Кузьо не нав’язував нікому власної думки, а ніби ділився власними міркуваннями про російську анексію Криму, гібридну війну, інтервенцію Кремля на сході України, про тривалий вплив російського великодержавного шовінізму та криміналітету на формування світоглядних позицій населення на певних територіях України (зокрема на Донбасі).

Поважного гостя представив присутнім (а це були студенти, педагоги, журналісти) заступник декана факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки, старший викладач Тарас Літковець. Авторові презентованої книги одразу ж вдалося встановити дієвий контакт зі слухачами. Пан Кузьо не нав’язував нікому власної думки, а ніби ділився власними міркуваннями про російську анексію Криму, гібридну війну, інтервенцію Кремля на сході України, про тривалий вплив російського великодержавного шовінізму та криміналітету на формування світоглядних позицій населення на певних територіях України (зокрема на Донбасі).

При цьому пан Тарас детально проаналізував конкретно роль Партії Регіонів у ситуації, яка поставила під загрозу цілісність і суверенітет нашої держави. Особливе місце у виступі політолога зі світовим іменем посідало питання про національну ідентичність України. Тарас Кузьо не став утішати присутніх оптимістичними прогнозами щодо швидкого завершення війни на Сході, однак наголосив на тому, що всі ці події призвели до докорінної трансформації як міжнародного політичного ландшафту, так і свідомості багатьох громадян України, й не лише на західних її теренах.

Розмова була жвавою, цікавою, супроводжувалася численними запитаннями (автори найоригінальніших запитань отримали примірники книги Тараса Кузьо “Війна Путіна проти України : Революція, націоналізм і криміналітет”).

 

Джерело: СНУ ім. Лесі Українки
Telegram Channel