Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку дискутували майбутні володарі громадської думки (Фото)

Над завданнями потрібно було добряче подумати!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

У Луцьку дискутували майбутні володарі громадської думки (Фото)

Сьогодні, 17 березня, Волинська обласна Мала академія наук провела фінальні змагання XV обласного турніру юних журналістів   

15 команд практично з усіх куточків Волині зібралися сьогодні у стінах факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Представники 9-11 класів змагалися між собою у вмінні відстоювати власну думку, працювати у команді, швидко реагувати на запитання конкурентів. Попередньо відбувалися відбіркові турніри, тому сьогодні зібралися найсильніші команди.

 Турнір розпочався з того, що директор КУ «ВОМАН» Галина Толстіхіна привітала присутніх з інтелектуальним святом та представила членів журі та педагогів. Після цього пройшло жеребкування, за результатами якого команди було розподілено на 5 підгруп.

 

 Таким чином, учасники турніру змогли побувати у різних амплуа – доповідачів, опонентів та рецензентів.

Самі «битви» проходили у форматі дискусій – гравці пропонували колегам на обговорення одну з актуальних тем, а далі, прослухавши доповідь, аргументовано критикували її. Таким чином, учасники турніру змогли побувати у різних амплуа – доповідачів, опонентів та рецензентів.

Свідченням запеклості боротьби є те, що перше місце розділили між собою дві команди – Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради та збірна НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія №2» з міста Каменя-Каширського.

Як нам розповіла методист КУ «ВОМАН» Ольга Кулібаба, за результатами турніру буде сформована обласна збірна. Команда поїде на Всеукраїнські змагання, що орієнтовно проходитимуть 8-12 квітня у місті Суми. Сподіваємося, наша молодь гідно представить Волинь!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel