Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Уродженець Камінь-Каширщини — претендент на престижну премію

Бажаємо перемоги!

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

Уродженець Камінь-Каширщини — претендент на престижну премію

Професор Східноєвропейського національного університету Віктор Давидюк претендує на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики»

Про це повідомляється на сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

На здобуття Міжнародної премії ім. Івана Франка, якою відзначають науковців у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики, у 2019 році було подано 27 наукових робіт. За перемогу змагатимуться вчені з України, Канади, Італії, Польщі та Сербії. В умовах російської агресії до участі у конкурсі не допускалися наукові роботи з РФ.

У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук» представлено 10 наукових досліджень. У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» - 17-ть. Серед них і монографія «Зачароване Полісся» Віктора Давидюка.

 Книга професора, видатного українського фольклориста, автора понад 300 публікацій Віктора Давидюка вийшла друком у видавництві «Терен» 2018 року.

Книга професора, видатного українського фольклориста, автора понад 300 публікацій Віктора Давидюка вийшла друком у видавництві «Терен» 2018 року. У ній йдеться про Західне Полісся та його населення крізь призму історії, археології, антропології, популяційної генетики, етнології, топономіки та фольклору. Окремо аналізується версія західнополіської батьківщини «Велесової книги». Подані факти істотно міняють дотеперішні уявлення про минуле краю та його мешканців.

Вибрані роботи буде передано до Міжнародної експертної ради, яка відбере три найкращі монографії у кожній з номінацій і передасть на розгляд до Міжнародного журі. Нагородження відбуватиметься на батьківщині Каменяра – у Дрогобичі – 27 серпня, у день народження Івана Франка. Лауреати премії нагороджуються грошовою винагородою та золотим знаком.

Telegram Channel