Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Російські спецслужби створили в Чехії центр кібератак

Операцію з викриття хакерів чеські правоохоронці не розголошували.

Pixabay

Російські спецслужби створили в Чехії центр кібератак

Для цих цілей у Празі працювало 2 комп'ютерні фірми

Чеський журнал Respekt оприлюднив підсумки розслідування про діяльність та викриття на території країни великого російського центру кібернетичних атак, інформує Еспресо з посиланням на Новое время.

Частину техніки для цих фірм до Чехії привозили з Росії на автомобілях російського посольства з дипломатичними номерами.

Формально викриті приватні компанії займалися продажами комп'ютерного устаткування і програмного забезпечення, однак їхні співробітники також готували хакерські атаки, використовуючи свої комп'ютери. Частину техніки для цих фірм до Чехії привозили з Росії на автомобілях російського посольства з дипломатичними номерами.

Видання також повідомляє, що група могла співпрацювати з кількома аналогічними російськими осередками, що діють в інших країнах. Таємна російська мережа кіберзлочинців включала в себе як чехів, так і росіян, які отримали місцеве громадянство.

Чеським силам безпеки вдалося розкрити її діяльність ще на початку 2018 року. У ході операції були затримані як кілька російських громадян, так і громадяни Чехії, які є вихідцями з Росії.

Telegram Channel