Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Переспі відбудуться збори щодо переходу в ПЦУ

Православний храм у Переспі.

Район.Рожище

У Переспі відбудуться збори щодо переходу в ПЦУ

У селі Переспа Рожищенського району відбудуться збори релігійної громади щодо приєднання до Православної церкви України

Захід запланували на 24 березня. Початок о 12:30 в будинку культури села, інформують на сторінці закладу.

 Нагадаємо, що збори у храмі 12 березня назвали неправомірними. Тоді прес-секретар Рожищенського благочиння Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Дмитро Теравський повідомив: «Парафіяльні збори щодо зміни конфесійної приналежності. Проти переходу парафії в ПЦУ – 184 чол. За перехід – 0 чол. (приблизно 15 чол. прихильників ПЦУ по невідомих причинах не голосували)».

Однак, значна частина жителів вважають, що збори провели неправомірно, адже оголосили про подію лише за кілька годин до початку.

Однак, значна частина жителів вважають, що збори провели неправомірно, адже оголосили про подію лише за кілька годин до початку.

«О 8 ранку було вивішено оголошення про збори релігійної громади, які відбудуться о 14:00. А чому о 8 вивісили? Треба було о 13:45, так щоб люди, які працюють, тоооочно на них потрапили, – обурюється у соцмережі жителька Переспи Олена Давідова. – До слова. Серед прихильників російської церкви у селі є люди, які вважають, що такої держави Україна ніколи і не було. Страшно таке дізнаватися».

Також переспівчанка розповідає про маніпуляції, з якими організовувались збори громади. «Махінації і маніпуляції – це не найкращий спосіб досягнення своїх цілей. На зборах були присутніми 15 прихильників української церкви, які відмовилися брати участь у цьому фарсі. Так мало їх було через неправомірну організацію зборів. Проти більш ніж сто прихильників російської. Звісно, це ще не кінець історії. Поборемо, нам Бог помагає», – не втрачає оптимізму Олена.

 

Джерело: Район.Рожище
Telegram Channel