Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Майбутнім волинським юристам розповіли про їхні права

Юристи ознайомили учасників із основами виборчого процесу.

Головне територіальне управління юстиції у Волинській області

Майбутнім волинським юристам розповіли про їхні права

Під час зустрічі зі студентами, які голосуватимуть вперше, фахівці управління юстиції поінформували про основи виборчого процесу

Представники ГТУЮ Волині Микола Герасимик та Зоряна Лукашук разом з представниками Регіонального центру з надання БВПД в області (директор Наталія Смолярчук, головний спеціаліст Ірина Кушпетюк) та омбудсменом з захисту виборчих прав Громадянської мережі «ОПОРА» у Волинській області Євгенією Коваленко провели для студентів-юристів СНУ імені Лесі Українки правоосвітній захід «Я маю право голосу».

Під час зустрічі зі студентами-виборцями, які голосуватимуть вперше, юристи ознайомили учасників із основами виборчого процесу, як реалізувати своє виборче право та довели для них дорожню карту виборця. Зокрема, як змінити місце голосування, які для цього необхідні документи та як дізнатися про зміну місця голосування. Учасники заходу звернули увагу на адміністративну та кримінальну відповідальність, за порушення під час голосування.

На жаль, 47% тих, хто голосують вперше, не знають, як проголосувати на найближчих виборах, якщо на день голосування перебуватимуть поза місцем реєстрації.  

Важливо, щоб кожна людина мала можливість отримати повну інформацію про порядок участі у виборах. Саме на це спрямована правопросвітницька кампанія «Я маю право голосу». Головна мета — підвищення рівня обізнаності виборців щодо виборчих прав, механізмів їх реалізації та захисту і виборчих процедур. Сьогодні, на жаль, 47% тих, хто голосують вперше, не знають, як проголосувати на найближчих виборах, якщо на день голосування перебуватимуть поза місцем реєстрації. Тому треба бути обізнаними щодо своїх виборчих прав.

Пам'ятайте, що вибори — процес, коли кожен з нас може творити історію, зазначив заступник начальника управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального уравління юстиції Микола Герасимик.

Telegram Channel