Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Лікарняний клоун, який дарує онкохворим діткам усмішки, потребує допомоги

Клоун Пончик заходить в палату до хворої дитини, яка не має сили розмовляти - і за 5 хвилин там регочуть.

Фото з Фейсбука "Червоних носів"

Лікарняний клоун, який дарує онкохворим діткам усмішки, потребує допомоги

У рівненського лікарняного клоуна Юрія Яцюка складна хвороба ніг. Багато років чоловік присвятив тому, аби на обличчях онкохворих діток з’являлися усмішки. Тепер допомоги потребує він сам – завжди усміхнений та позитивний

Про це пише у Facebook очільниця Благодійного фонду “Скарбниця надії” Мар’яна Рева:

"Якби дуже давно діти в лікарні не назвали його Пончиком, то саме так треба було б його називати – Сто Тисяч Усмішок. Все його життя осяяне усмішками. Він вміє знайти її там, де її вже давно не сподіваються побачити. Він спокійно заходить в палату до хворої дитини, яка не має сил навіть розмовляти і бачить заплакану маму – і за 5 хвилин в тій палаті регочуть вголос. Коли його бачиш – перша емоція, яка виникає - це усмішка. Коли з ним розмовляєш - не можеш не усміхатися. Коли прощаєшся до завтра –  знову усміхаєшся.

Він - лікарняний клоун та працівник благодійного фонду «Скарбниця Надії», донор крові, спортсмен, учасник всіх забігів, що відбуваються в нашому місті, найкрутіший на світі нянь та неймовірний мрійник – Юрчик-Пончик Юрій Яцюк. Я точно знаю, що щось забула, передивіться фото на його сторінці і побачите ще багато цікавого.

Коли його бачиш – перша емоція, яка виникає - це усмішка. Коли з ним розмовляєш - не можеш не усміхатися. Коли прощаєшся до завтра –  знову усміхаєшся. 

Я дуже довго була переконана що нерівна хода – це частина його образу клоуна. Коли з ним спілкуєшся, то менше всього звертаєш увагу на ходу. Потім поступово дуже повільно нам вдалося дізнатися, що в Юрчика великі проблеми з ногами. Інвалідність та постійний біль.

Він дуже довго не погоджувався на розголос. Як справжній чоловік, не хоче просити про допомогу. Вже кілька років чую від нього, що ситуація ще не критична і операцію робити ще немає необхідності. Але ходить він все гірше і гірше… І все частіше дзвонить що він не зможе сьогодні вийти на роботу, бо змінилась погода… Юрчик таки взяв рахунок на протез кульшового суглоба і погодився на збір коштів.

97 500 гривень. Майже сто тисяч гривень. Мало це чи багато? Якщо рахувати зарплатами, які він отримує в благодійному фонді, то безкінечно багато. Якщо по 50 гривень від кожної людини, яка знайома з Юрою – це всього 1950 пожертв. Я прошу вас про допомогу. Бо я дуже не хочу щоб одного дня цей мужній чоловік не встав з ліжка. Прошу уявити, що ви перераховуєте не 20 чи 50 гривень, а допомагаєте народженню 20 чи 50 усмішок в лікарняних палатах...
Лікарняні Клоуни “Червоні Носи” , місто Рівне.

Координатор Мар`яна Рева написала цей текст, і вже за добу писала подяку, бо зібрали близько 300 пожертв від знайомих та незнайомих людей - 83 тисячі гривень, що свідчить про людську вдячність за той позитив, який клоун Пончик дарує хворим дітям.

На разі, волонтери продовжуть збирати допомогу, адже Юрію потрібен щей другий протез, та повідомляють рахунок.
КАРТА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1506 8762
(корпоративна карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Реву Мар’яну Володимирівну)
Призначення платежу – добровільна пожертва для Яцюка Юрія
ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ 37685693
р / р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва для Яцюка Юрія.

Telegram Channel