Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Протягом березня лісовою охороною Волині складено 117 протоколів за засмічення

Сміття у лісі, на жаль, звичне явище.

http://lisvolyn.gov.ua

Протягом березня лісовою охороною Волині складено 117 протоколів за засмічення

Ситуація із засміченням лісів у краї залишається непростою

Незважаючи на постійну роз’яснювальну роботу, встановлення  інформаційних аншлагів, попереджувальних знаків, проведення масштабних акцій із залученням молоді, громадськості, представників влади та подальшим висвітленням проблеми у ЗМІ, чимало людей досі не усвідомлюють власної відповідальності за здорове довкілля, повідомляє Волинське ОУЛМГ.

Тому працівники державної лісової охорони постійно патрулюють лісові масиви та прилеглі території на виявлення порушників.

Згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Засмічення лісів відходами» передбачено накладення штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 50 до 100.  

Незважаючи на те, що зафіксувати відповідне порушення досить непросто, з початку березня працівниками державної лісової охорони та груп оперативного реагування складено 117 протоколів за засмічення лісів.

Нагадуємо, що згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Засмічення лісів відходами» передбачено накладення штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 50 до 100. Згідно зі ст. 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель», передбачено накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Telegram Channel