Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Мобільні технології допомагають шукати улюбленців

Система нагадає, що потрібно робити вакцинацію.

InternetUA.

Мобільні технології допомагають шукати улюбленців

У Києві запрацював реєстр домашніх тварин

В базі зберігається різноманітна важлива інформація. Також він дозволить повернути власнику загублену тваринку за допомогою жетона з QR-кодом, повідомляє з посиланням на «ЛІГА.net» портал InternetUA.

Про це в Facebook написав директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міськдержадміністрації (КМДА) Юрій Назаров.

 При зчитуванні QR-коду на жетоні через камеру мобільного телефону у вас відразу з'являється посилання з контактами власника: ім'я, телефон та e-mail.

«Вважаю, що сервіс необхідний кожному, хто має вдома собаку або кота, адже система дозволяє ще й стежити за календарем вакцинації та іншими важливими ветеринарними заходами. Завдяки сервісу ви можете ідентифікувати будь-яку знайдену тварину з жетоном і QR-кодом, і знайти її власника. Система сильно економить час», — каже Назаров.

При зчитуванні QR-коду на жетоні через камеру мобільного телефону у вас відразу з'являється посилання з контактами власника: ім'я, телефон та e-mail. Жетон з кодом кріпиться до нашийника. Таким чином, система прискорює пошук тварини. Така функція доступна лише тоді, якщо домашнього улюбленця попередньо зареєстрували в системі та пройшли верифікацію у Київській міській лікарні ветеринарної медицини.

 

Telegram Channel