Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Світові музиканти змагаються в Луцьку грою на баянах та акордеонах (ФОТО, ВІДЕО)

Конкурс баяністів У Луцьку доводить, що музика зближує кордони нашої країни з іншими державами.

ФОТО: Олександр ПІЛЮК

Світові музиканти змагаються в Луцьку грою на баянах та акордеонах (ФОТО, ВІДЕО)

XI Міжнародний конкурс баянно-акордеонного мистецтва «InterSvitiaz accomusic–2019» розпочався на факультеті культури і мистецтв СНУ імені Лесі Українки, конкурсні прослуховування проводили і в Луцькій музичній школі №1 ім. Ф. Шопена

 

Завідувач кафедри музично-практичної підготовки, кандидат мистецтвознавства, доцент Петро Шиманський розповів, що конкурс міжнародного рівня започаткований ще у 2007 році метрами баянного мистецтва Анатолієм Семешком, Володимиром Власовим, Анатолієм Гайденком. Власне вони й дали конкурсу життя, який щороку набуває популярності і кількість його конкурсантів збільшується.

За результатами конкурсу переможців нагородять дипломами лауреатів та «Призом родини Щегельських», вручать Гран-прі конкурсу та грошову премію.

- Цього року представлені всі вісім вікових категорій. Лише з Білорусі приїхало понад 25 музикантів. Конкурс популяризує акордеонно-баянне мистецтво, класичний та сучасний репертуар композиторів, а також доводить, що музика зближує кордони нашої країни з іншими державами - Білоруссю, Польщею, Словакією, Хорватією. Концерт баянівстів-лауреатів міжнародних конкурсів Адама Максименка з Польщі та Мартіни Джембрішак із Хорватії показали високий рівень та сучасність цього виду мистецтва, - каже організатор заходу Петро Шиманський.

Першого конкурсного дня - 20 березня змагалися ансамблі баянівстів та акордеоністів, 21 березня грали на першість молодші учасники, 22 березня виступить найстарша категорія - учні музичних академій. За результатами конкурсу переможців нагородять дипломами лауреатів та «Призом родини Щегельських», вручать Гран-прі конкурсу та грошову премію, яку визначить журі на чолі із народним артистом України, професором кафедри баяна та акордеона Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Сергієм Грінченком.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel