Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Володимирі-Волинському збільшилася кількість звернень щодо насилля в сім’ї

Вирішували, як запобігти недобрій тенденції

Володимир-Волинський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

У Володимирі-Волинському збільшилася кількість звернень щодо насилля в сім’ї

На засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулось 21 березня 2019 року, слухали звіт про роботу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у 2018 році – спеціальний заклад, що проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги

Протягом 2018 року охоплено послугами – 282 сім’ї в яких виховується 334 дитини – а це сім’ї, де є постраждалі від жорстокого поводження та насильства, сім’ї, члени яких перебувають у конфлікті з законом, постраждалі від збройних конфліктів та тимчасової окупації, одинокі матері, сім’ї, де є ризик соціального сирітства, сім’ї, де є алко/наркозалежні члени родини, сім’ї опікунів/піклувальників, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тощо. Учасниками заходів організованих та проведених МЦСССДМ у 2018 році було 652 особи.

На обліку центру перебувало 86 сімей які опинилися у складних життєвих обставинах в яких виховується 181 дитина .

Під соціальним супроводом протягом року перебувало 17 сімей (в них 36 дітей). 12 сімей знято з супроводу з досягненням позитивного результату.

Проблеми у сім’ях були пов’язані з насильством та конфліктами в сім’ї, малозабезпеченістю, алкогольною залежністю членів сім’ї, ризиком позбавлення батьківських прав, низьким виховним потенціалом сім’ї, відсутністю документів та інше.

Під соціальним супроводом протягом року перебувало 17 сімей (в них 36 дітей). 12 сімей знято з супроводу з досягненням позитивного результату.

Як зазначила у своїй доповіді директор центру Ірина Пикалюк, є тенденція до збільшення звернень щодо проблем у взаємостосунках між членами сім’ї, проблем підліткового віку дітей-вихованців у прийомних сім’ях, ДБСТ , психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей, а тому постає нагальна потреба у введені посади практичного психолога до штату центру.

Петро Саганюк, який головував на засіданні, зауважив, що більше уваги треба приділяти придбанню житла дітям-сиротам, підтримувати дитячий будинок сімейного типу Бучковських, а також в пріоритеті залишається розвиток міського інклюзивно-ресурсного центру.

Член виконкому Євген Рябець висловив готовність парафії церкви Віри, Надії,Любові та матері їхньої Софії до співпраці з міським центром щодо роботи з дітьми з інвалідністю та родинами, які потребують психологічної допомоги.

Джерело: Володимир-Волинський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
Telegram Channel