Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі прийомних батьків вчили як знайти ключики до серця дітей

Виховання - складна робота

facebook.com/Inna Tretyak

У Ковелі прийомних батьків вчили як знайти ключики до серця дітей

Представники соціальних служб зустрілись з прийомними батьками, опікунами та піклувальниками

Нещодавно ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей провели групу взаємопідтримки для прийомних батьків, опікунів та піклувальників міста. Про це поінформувала директор міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді Інна Третяк у «Фейсбуці».

У заході взяли участь 10 сімей опікунів, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавленні батьківського піклування, 2 прийомні сім'ї. Начальник служби у справах дітей Жанна Вельма поінформувала учасників заходу про своєчасне проходження медичного профогляду, можливість оздоровлення під час канікул, навчання і виховання статусних дітей.

Приємно, що до співпраці з соціальними службами приєднуються і освітяни. Так, Наталія Романюк, практичний психолог ЗОШ №8 розповіла присутнім про кризові періоди розвитку дітей. Пані Наталя креативно зуміла підійти до теми методів та форм виховання, про те, як батькам потрібно реагувати на не зажди зрозумілу для них, поведінку дітей.

У заході взяли участь 10 сімей опікунів, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавленні батьківського піклування, 2 прийомні сім'ї. 

Учасники групи дискутували, обмінювалися досвідом, запитували порад. Варто наголосити, що у таких зустрічах досить важливий досвід лектора. Наталія Романюк, працюючи у школі з дітьми та батьками щоденно, має чим поділитися. Таким чином, легше вирішувати актуальні проблеми виховання і розвитку дітей. 

Робота групи взаємопідтримки – це можливість обміну корисною інформацією у колі однодумців і забезпечення якісного функціонування прийомних сімей та опікунських сімей.

Telegram Channel