Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Державна фіскальна служба порахувала мільйонерів і мільйонерок

Підбори багатству не заважають.

Фото: УНІАН

Державна фіскальна служба порахувала мільйонерів і мільйонерок

Частка жінок серед багатіїв складає 40%

Українці в рамках деклараційної кампанії-2019 задекларували 13,5 млрд грн отриманих доходів за 2018 рік, що на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС), з них 1120 платників задекларували доходи в сумі понад 1 млн грн, інформує УНІАН.

1120 платників задекларували доходи в сумі понад 1 млн грн.

Всього в рамках деклараційної кампанії громадяни подали майже 100 тис. декларацій про доходи за минулий рік.

Зокрема, задекларовано 269 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 42,4 млн грн військового збору, що на 36 млн грн і на 5 млн грн відповідно перевищує показники попереднього року.

За даними Фіскальної служби, за структурою доходів 35% загального обсягу доходів мільйонери декларують при отриманні доходів від операцій з продажу (обміну) майна, 24% - від отримання інших оподатковуваних доходів (відсотки банку, дивіденди тощо) і 20% - від надання майна в оренду (суборенду).

Також повідомляється, що кількість громадян, які протягом цього року задекларували право на податкову знижку, збільшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року на 8% - до понад 27 тис. осіб. Сума знижки становить майже 69 млн грн, що на 28% перевищує показник за аналогічний період 2018 року.

Найбільша кількість мільйонерів, які вже подали декларації, перебувають на податковому обліку в Києві - 396 осіб, або 35% від загального числа, далі йдуть Харківська і Дніпропетровська області, де на обліку перебувають 101 і 96 мільйонерів відповідно.

«40% мільйонерів - жінки у віці від 18 до 78 років. Наймолодшій жінці, якою задекларовано дохід від успадкування майна, податкові зобов'язання визначені в розмірі 82,5 тис. грн. Наймолодшому чоловікові, який задекларував доходи в сумі понад 1 млн грн, майже 18 років і він сплатить 121,8 тис. грн. Найстаршому - 83 роки, він отримав доходи від операцій з відчуження майна», - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що 2 травня - останній день подачі українцями декларації про майновий стан і доходи. 

Telegram Channel